Municipi

Bianca Aguilar: “Enguany han baixat els casos de violència de gènere”

A Pollença s'han organitzat tot un seguit d'activitats per conscienciar sobre la problemàtica

Dia 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les dones. Però un dia no és suficient per donar a conèixer la problemàtica i erradicar les agressions. És per aquest motiu que es fa una gran feina en tots els àmbits, des dels mitjans de comunicació fins a les aules dels centres escolars i passant per les famílies. Una tasca que comença a donar fruit.

“Enguany han baixat els casos de violència de gènere” a Pollença, assegura la regidora d’Igualtat, Bianca Aguilar. Considera que és un reflex del treball de conscienciació que s’ha fet al llarg d’aquests anys, el que es tradueix en el fet que “tenim més rebuig cap a aquest tipus de violència i cercam que la gent estigui conscienciada de què és i que no només és una violència física”.

25N, una lluita contra les agressions masclistes

Aprofitant aquesta diada, a Pollença s’han organitzat tot un seguit d’actes. Entre altres, la regidora d’Igualtat destaca la lectura del manifest el dia 25 o la representació de ‘La noia de la benzinera‘ dia 26 al Club Pollença.

També hi haurà un taller d’autodefensa dia 27 a càrrec de l’agent de la Policia Local Miquel Pons. Aquest, però, no cerca la violència, sinó que la defensa en cas de ser atacades:

A tots ells hi haurà limitació de places.

Dues dones assassinades en dues dècades

Amb tot, dia 25 hi ha un acte a Raixa que el fa Consell de Mallorca. És un acte de memòria per totes les dones assassinades per violència de gènere a Mallorca i un reconeixement públic a les vides trencades per aquesta xacra que no cessa. Aguilar hi assistirà en representació de Pollença, on, explica, que hi ha hagut dues morts per violència masclista en els darrers 20 anys.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button