Cala Sant VicençMunicipiSuccessos

L’incendi del Coll de Síller, extingit

Les flames han afectat la canonada de subministrament d'aigua, però no han arribat a les cases més properes de la zona

I ja està extingit l’incendi al Coll de Síller, a Pollença. Així ho han declarat a les 12.00 hores d’avui migdia. Finalment, el foc ha arrassat 20,9 hectàrees de càrritx i no 15 com preveien. L’havien donat per controlat a les 2.00 hores d’aquesta matinada. Asseguren que és un dels incendis més importants al qual han actuat enguany

Encara, però, no saben quin va ser el detonant d’aquest incident. Per esbrinar-ho cal esperar que finalitzi la investigació que faran els agents de Medi Ambient i del Seprona. Tot i això, el batle de Pollença, Tomeu Cifre, explica que “hi pot haver mil causes possibles, però no tenim cap indici de què va poder succeir”. Al que afegeix que “és un espai per on passa molta gent”.

Danys materials: una canonada inservible

El foc al Coll de Síller no va arribar a les cases, tal com es temia inicialment. Però sí que ha provocat danys materials. Tomeu Cifre explica que la canonada que subministra l’aigua des de Pollença cap a Cala Sant Vicenç ha quedat inutilitzada. Aquesta infraestructura era de polietilè, per la qual cosa la calor de l’incendi la va perjudicar.

També va afectar el pou de Síller i el transformador. Ara bé, no ho va cremar i el fet que aquest pugui funcionar de manera manual garanteix que es pugui subministrar a aigua a Cala Sant Vicenç. El fet que en aquests moments de la temporada hi hagi poc consum i que el pou tengui l’aigua bona, ajuda.

Tot i això, s’han calcular tots els danys casuats per l’incendi. Una vegada finalitzat aquesta feina, podran determinar quin és el cost de la reparació.

El vent va ajudar a propagar les flames

Es va declarar l’incendi a les 19.30 hores del capvespre del diumenge i, inicialment, es va decretar el Nivell 1 per por que les flames poguéssin afectar les cases més properes a la zona. Ràpidament, cap a les 23.00 hores de la nit, es va baixar al nivell 0.

Des de l’Ibanat afirmen que la meteorologia d’ahir horabaixa no va ajudar. De fet, “el vent va afavorir la seva expansió i va dificultar les tasques d’extinció”. Ara bé, aquesta matinada ha plogut, el que ha ajudat a què aquest s’hagi pogut controlar. Tot i això, avui i per mor de la pluja l’helicòpter no pot actuar a la zona.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X