EducacióMunicipi

Educació i l’Ajuntament signen un conveni per a millorar l’oferta de places de 0 a 3 anys

Es crearan 74 noves places al municipi

Avui ha tingut lloc l’acte on s’ha signat el conveni de col·laboració entre el Govern i l’Ajuntament de Pollença per tal de millorar l’oferta de places públiques de primer cicle d’educació infantil i les condicions educatives de la primera infància, on hi ha estat present el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, junt a la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i el batle, Tomeu Cifre.

A través d’això, l’Ajuntament signa l’addenda al conveni de la xarxa pública d’escoletes de Balears i opta als ajuts per a la creació de places públiques de 0-3 anys del Govern i els fons europeus Next Generation. A Pollença, l’ajut serà de 712.028€, lo qual permetrà crear 74 noves places.

A Mallorca hi ha un total de 25 ajuntaments que s’acolliran a aquesta convocatòria i així, en el període de 2021 a 2024 -tenen com a màxim fins a l’1 de setembre de 2024-, es crearan a les Illes un total de 1.749 places públiques noves de 0-3 anys a partir de la construcció de 28 centres i l’ampliació de 10 ja existents.

El conseller, Martí March, i el batle, Tomeu Cifre

A part de la convocatòria de la creació de noves places també es donen ajuts per reconvertir guarderies en escoletes. Així, pel que fa a Pollença, s’invertiran 141.050,68€ en aquest concepte, possibilitant l’ampliació de l’oferta educativa en 90 places. D’aquesta forma, el municipi passarà d’una escolarització de la població d’aquesta edat, d’un 26,7% a un 66,3%.

A més, també s’ha parlat sobre els ajuts de sosteniment i escolarització, els quals s’impulsen per mantenir i millorar l’oferta existent. Enguany Pollença serà benificiària de 44.370€, dels quals 37.072€ corresponen al sosteniment d’aules, 4.500€ a programes d’atenció primerenca i 2.798€ per ajuts d’escolarització.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button