Municipi

A falta d’iniciativa municipal, els veïns engalanen els carrers

Alguns carrers del centre històric fa uns mesos que romanen plens de cossiols

Tot i que Pollença ja sigui “uno de los pueblos más bonitos de España”, no és suficient en tenir el títol sinó que s’ha de saber mantenir. Per això, un grup de veïns del casc antic del municipi no s’han vist conformats en viure en un dels indrets més bells de l’estat sinó que, “a falta d’iniciativa per part de l’Ajuntament“, han decidit engalanar ells mateixos els seus carrers fent justícia a la denominació que se’ns ha atorgat.

Des del Carrer dels Àngels i fins el Carreró del Vent, passant pel Carrer del Moro, el Carrer de Ramon Picó i el del Temple, podem veure, sobretot, d’ençà d’aquest estiu, com llueixen les cases engalanades amb cossiols i plantes a peu de carrer. Però de qui ha estat això obra?

Ens ho conten els seus veïnats, els que s’han encarregat de decorar els carrerons que envolten l’Església i que formen part del centre històric del nostre poble i els que asseguren que han fet la passa ells ja que “l’Ajuntament no és partidari d’aquestes accions”.

Els propietaris de la Joieria Can Cabrer o el de l’antiga, i ja tancada, sabateria Can Blanco, són alguns dels comerços que també s’han adherit a aquesta iniciativa i han tret al carrer les seves plantes.

Alguns veïns asseguren que això s’ha fet també “per donar vida a aquests carrers que, sovint, i sobretot en temporada d’estiu i de festa, es converteixen en els banys de la gent que sortia de bauxa pels bars de plaça i dels carrers del voltant”.

A més, han explicat que la majoria de cossiols són de plàstic per evitar trencadisses si algun cotxe hi pega un cop o si el vent ho tomba a terra i no caure en la fracassada situació de fa uns anys quan es va voler dur a terme la mateixa acció al Carrer Major però els cossiols de test no van suportar els actes vandàlics o els xocs dels vehicles.

Fins i tot, han comentat a mode anecdòtic, que “un policia local va passar un dia i va mesurar els cossiols per a comprovar que no sobrepassassin els 20cm sobre la via pública, com si no hi hagués bars i restaurants que ocupen més del que se’ls permet!”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X