Municipi

“Escala de Grisos”, la pel·lícula documental de la vida de Guillem Bestard

També hi tendrà un paper important Margalida Comas, la seva dona i una de les primeres científiques d'Espanya

Aquest proper dijous, 16 de setembre, a les 21h s’estrenarà al Claustre de Sant Domingo la pel·lícula documental “Escala de Grisos”, dirigida per Antoni Capellà, que tracta la vida del conegut fotògraf Guillem Bestard i Cànaves (1881-1969) i també de la seva segona dona, una científica molt coneguda, més a fora que dins Pollença, Margalida Comas Camps (1892-1972).

Pere Salas, qui n’ha fet el guió, ha explicat que Bestard és el fil conductor de la història, des d’on es mostra com es converteix en un artista, fent referència a la relació que tingué amb Colonya, de la qual obtingué una educació i d’on es parla de Guillem com a “producte de Colonya”, a part del paper que tindria, anys més tard com a quart director d’aquesta caixa. Per altre part, també presta especial atenció a la relació que mantingué amb diferents pintors de Pollença.

A partir d’aquí, entra en escena la figura de Margalida Comas, qui seria la segona esposa del fotògraf. Científica i pedagoga, arribà a Pollença de la mà del seu pare, qui també tendria un lloc dins Colonya, lo qual donaria peu a que aquesta conegués a Bestard. Treballà com a professora i fou una de les primeres dones científiques a Espanya i, a més, durant la Guerra Civil, va ser enviada a cercar fons de la república havent-se d’exiliar a Anglaterra més envant, motiu pel qual Guillem Bestard seria enterrat allà, després de descobrir la seva passió per la pintura.

Al llarg de la pel·lícula documental, es combinarà representacions d’actors, entrevistes, així com material de l’Arxiu Bestard. Les places són limitades i poden reservar-se les entrades, gratuïtes, de 10h a 14h al telèfon 674 781 991.

Cartell de l’esdeveniment
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X