Cala Sant VicençMunicipi

Adjudicada l’empresa que farà l’estudi històric de la fossa de Sant Vicenç

ATICS SL s'encarregarà de fer els sis estudis històrics del segon lot

Avui s’ha presentat el Pla d’Actuacions en Fosses de la Guerra Civil 2021-2022 del Govern de les Illes Balears junt a les empreses que executaran les intervencions que es tenen previstes pel que fa als tres lots: el primer, per a excavar, exhumar i identificar cossos; el segon, per a la realització d’estudis històrics; i el tercer per a fer tasques de restauració, consolidació i conservació de materials i objectes trobats.

Entre aquestes, es troba l’estudi històric de la fossa de Cala Sant Vicenç. Després que al març del 2020 es començà a parlar sobre una possible fossa comuna ubicada a una finca privada de la Cala, trobada quan treballaven en unes obres, al desembre de 2020 es va presentar el Tercer Pla de Fosses del Govern on es contemplava la possible intervenció a aquesta finca, la qual, aquest passat juny, es va treure a licitació.

D’aquesta forma, després del procés de licitació, s’ha adjudicat l’empresa ATICS SL per a la realització dels sis estudis històrics que s’han de realitzar en relació al segon lot, entre els quals, a més de l’estudi de la fossa de Cala Sant Vicenç, també durà a terme el de la fossa comuna de Capdepera, el cementiri de Petra, el de Sant Silvestre de Palma, el de Porreres i el de Muro.

Cadascun dels 6 estudis implicaran un primer treball de consulta bibliogràfica i documental, utilitzant com a punt de partida el Mapa de les Fosses Comunes de Mallorca (1° i 2° part) del Govern Illes Balears i elaborat per Associació Memòria de Mallorca i redactar un estudi- informe final que contemplarà la possibilitat o no, de continuar amb la recerca per a aconseguir exhumar les víctimes, identificar-les i retornar-les als seus familiars.

ATICS SL
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X