Municipi

La soprano pollencina, Marta Bauzà, interpretarà un dels papers principals del Festival Mozart 2021

Parlam amb ella perquè ens conti una mica més sobre la seva professió

Tal i com avançàvem la setmana passada, del 3 de setembre al 25, tendrà lloc el Festival Mozart 2021, un homenatge al compositor en el 230 aniversari de la seva mort. Durant aquest període es portaran a terme diferents actes i concerts, entre els quals es troba, dia 25 de setembre, l’Òpera de Don Giovanni, on participarà la soprano pollencina, Marta Bauzà Soler. Anem a parlar amb ella per conèixer-la una mica més.

Des de ben petita, Bauzà ha estat lligada al món de la música, havent-se iniciat a l’Escola de Música de Pollença anant a classes de clarinet. Més tard va decidir estudiar cant a Barcelona i d’allà va volar cap a Alemanya a fer la carrera. Ara, viu a França, on va decidir traslladar-se convençuda de participar en un programa de formació musical “i aquí he quedat”, ens conta. A dia d’avui, es dedica plenament i de forma professional al cant, fent, principalment, òperes com a soprano.

Principalment faig òperes, encara que també concerts o recitals, però en menor freqüència.

Marta Bauzà

El dia a dia de Marta es focalitza en assatjar les diferents produccions que té previstes, així com treballar la veu des de casa o preparar nous treballs. Una de les pròximes obres que té la soprano és, com hem avançat anteriorment, la de Don Giovanni, la qual tendrà lloc al Claustre de Sant Domingo el 25 de setembre. Tot i que en aquesta òpera, els personatges que hi apareixen són tots rellevants, el que interpreta Bauzà –Donna Anna, filla del comendador, Don Giovani- és especialment important per ser un dels papers principals.

Marta Bauzà en una de les seves obres

A més ens ha avançat que, de cara als propers mesos, tot i que encara no pot explicar en detall els treballs que té programats, “si que tenc previst diferents projectes i alguns aquí, a Mallorca. La veritat, és que no puc queixar-me pel treball que tenc ara després dels mesos difícils que ha deixat la pandèmia i com ha afectat a aquest sector”, ha explicat la soprano.

La pandèmia ha estat molt difícil, com per a tothom. Però pels músics, i sobretot pels qui treballam al teatre, hem vist com tothom tornava a les seves feines després del confinament quan nosaltres encara no podíem fer-ho. A més, aquí, a França, es van estorbar més que a Espanya a reobrir els teatres.

Marta Bauzà

La pollencina no ha dubtat en afirmar, concloent així la xerrada, que la seva “és una professió difícil, a França i a qualsevol lloc del món. Però estic molt agraïda amb l’aconseguit fins ara”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button