Municipi

Comencen les tasques per restituir la paret formigonada de la carretera vella de Pollença a Alcúdia

És un error greu que ha afectat a un element de gran valor i història

Després que la passada setmana el Consell formigonàs 40 metres d’un marge de dos segles d’antiguitat a la carretera vella que va de Pollença a Alcúdia, finalment, i després de les queixes de veïnats i grups polítics, han rectificat i avui els operaris s’han posat a fer tasques per tal de restituir la paret.

El pànic va crear-se quan aquest marge històric, construït a través de l’antiga tècnica de pedra en sec, protegida per la UNESCO, va ser cobert per una capa de formigó per col·locar-hi després a sobre, i que la paret ho aguantàs bé, unes noves baranes protectores metàl·liques.

Des de Junts Avançam, el grup municipal que va denunciar els fets, han assegurat que el resultat d’aquesta obra ha estat desfigurar i destrossar un marge fet amb una tècnica de gran qualitat. És per això que van sol·licitar al departament de Carreteres que actuàs de forma immediata per tal de solucionar aquests fets.

Des del Consell, van sortir a la defensa explicant que va ser un error tècnic i que, per això, es procediria a reconstruir-ho tan aviat com fos possible.

La paret formigonada//
Font: Junts Avançam

Junts Avançam: “el camí correcte a seguir és conservar les parets seques”

Així, avui al matí han començat les tasques per tal de retirar el formigó de la paret de més de doscents anys.

Des de Junts Avançam, davant la ràpida correcció per part del Consell, han assegurat que “estam satisfets que hagin rectificat ràpidament i que llevin el formigó. És fonamental que hi hagi uns protocols clars en manteniment de carreteres i en la conservació d’elements arquitectònics tradicionals”. A més, ha afegit que “el camí correcte a seguir és conservar les parets seques”.

Tot i haver-se reconstruït, no deixa de ser un fet que pugui molestar i preocupar als veïnats de Pollença, ja que es tracta d’elements de gran valor i història que no haurien de caure tan fàcilment en errors com aquest.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button