Municipi

La Mare de Déu d’Agost i la seva dormició

El rector de les parròquies de Pollença i Port, Danilo De Urbeza, ens explica com es celebra enguany aquesta diada al municipi

Estem a punt d’arribar al 15, dia de la Mare de Déu d’Agost i així donar pas a la segona quinzena del mes, la qual anuncia l’arribada del final de l’estiu.

Durant aquest dia, també conegut com la festa de l’Assumpció, es tradició instal·lar a les parròquies de l’illa, així com també a la Seu, el túmul que representa el cos de Maria just abans de pujar al cel. És per això que s’exposa al públic la figura de la Mare de Déu morta sobre el llit, el qual normalment es decora amb flors, espelmes o bellveures, entre altres.

Parlam amb el rector de les Parròquies de Pollença, Danilo de Urzeda, perquè ens conti com es celebrarà aquesta diada al nostre municipi i a més enguany, que cau en diumenge.

“És una tradició molt antiga a Mallorca montar els llits de la Mare de Déu que representa la seva mort, o com solem dir a Mallorca la dormició de la Mare de Déu”, comenta Danilo. A més, ens diu que a la Parròquia de Pollença ja està montat i perdurarà durant una setmana, fins la festa de Maria Reina. Al Moll el monten avui dissabte i també estarà exposat una setmana.

Per visitar el de Pollença l’horari és de dilluns a dissabte de 10.00 a 13.00 hores i els dilluns, dimecres, divendres i dissabte també de 19.00 a 21.00 hores. Al Moll estarà exposat els dimarts, dijous i dissabte de 18.00 a 21.00 hores.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button