MunicipiReportatgesVídeo

40 anys ininterromputs de cossiers i dama

Que el dia de la Patrona dansin els 12 cossiers i una dama no és casualitat. Una tradició gestada gràcies a persones implicades amb la cultura i el sentiment de poble. Una aventura que va començar, aproximadament, l’any 1980 quan Mateu Coll i Jaume Payeras varen decidir recuperar els balls, les tonades i la vestimenta d’aquella dansa ancestral que alguns pocs recordaven a Pollença.

Després d’investigar i conversar molt i amb moltes persones varen aconseguir que dia 2 d’agost del 1981 les xeremies entonassin de nou unes harmonies que servien per marcar els passos dels cossiers i de la dama. Un ritme que ha arrelat al municipi i que ja és part natural de les festes i dels habitants d’aquestes terres. Però res seria possible sense tota la gent que els ha succeït. I és que ells ho tenien ben clar des del principi, que després d’uns anys havien de donar una passa al costat. En un diàleg amb Som Pollença, Coll i Payeres, ens confessaven que no es volien convertir en els pares d’aquesta tradició.

Tornant a agafar el fil de què dèiem unes frases abans, les festes són vives i estan canviant de manera constant. Fet que, aparentment, és positiu. Ara mateix, al capdavant del grup de cossiers de Pollença hi ha persones com en Pep ?? i en Llorenç Vila que continuen treballant perquè a cada festa de la Patrona hi hagi aquell esclat de colors i ritme. També per mantenir l’essència.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X