Municipi

Miquel Rosselló Xamena, co-autor d’un llibre que es presentarà dia 29 de juliol

"El mirall de l'esquerra. Entre el desencís i la necessària renovació", cerca generar debat i crear reflexió política

El jove pollencí, Miquel Rosselló Xamena (1998), estudiant del doble grau en Dret i Ciències Polítiques, presentarà el proper dijous, 29 de juliol, junt a l’altre autor, Joan Pau Jordà Sànchez, el llibre titulat “El mirall de l’esquerra. Entre el desencís i la necessària renovació”. Serà a les 19.30h a Can Llobera. Parlam amb en Miquel perquè ens conti tots els detalls d’aquest treball.

Es tracta d’un llibre més bé curtet, d’unes 80 o 90 pàgines, que sorgeix d’un article que publicà Joan Pau anys enrere en una revista. “Tot va començar en el moment en que sortí la necessitat d’ampliar aquest article, quan Joan Pau, historiador de Palma, professor i conegut de la família, em va proposar ajudar-lo en aquest projecte”, explica el pollencí.

Portada del llibre

El llibre compta amb dues parts. La primera, “El Desencís”, on es fa un anàlisi de l’esquerra política, fent especial èmfasi a la situació de les Illes Balears. La segona, “La Necessària Renovació”, fa un recull de les conclusions que trauen els dos autors de l’anàlisi, amb la conseqüent explicació d’una sèrie de propostes de futur per a l’esquerra política. Amb això, el llibre té l’objectiu de generar debat i posicionament sobre la situació política de l’esquerra a les Illes Balears.

“Es tracta d’un treball que ha sorgit perquè en Joan Pau i jo tenim moltes inquietuds compartides. De fet, ha estat tot molt ràpid, perquè no fa ni un any que me va convidar a formar part de tot això, però ens hem entès molt bé i el procés d’elaboració ha estat com un diàleg entre els dos, on cada un hi posava el seu punt de vista i, llavors, l’altre ho revisava i feia les modificacions que trobava adients”, ha apuntat Rosselló Xamena.

Rosselló Xamena: “el que més il·lusió em fa és que sigui un llibre que serveixi per debatre i reflexionar”

“El mirall de l’esquerra. Entre el desencís i la necessària renovació” té previst diferents presentacions en les properes setmanes -28 de juliol a Palma, 29 de juliol a Pollença i 10 d’agost a Porreres-. Seran dinàmiques i els assistents podran participar i donar el seu punt de vista un cop els autors, junt a la presentadora, M. Àngels Hernández, hagin explicat els principals punts troncals del llibre.

Quan Joan Pau em va proposar participar en aquest llibre no m’ho creia i ara encara no en som conscient. És una experiència que m’ha vengut fora fer-ne comptes. Estic en un núvol i molt content perquè és un treball que pot ajudar i creiem que el punt de vista que hem plasmat en ell és necessari per generar debat. El que més il·lusió em fa és això, que sigui un llibre que serveixi per debatre i reflexionar.

Miquel Rosselló

El jove pollencí ha conclós l’entrevista assegurant que li encantaria fer un altre llibre amb les reflexions i diferents punts de vista que la gent aporti. Per això, convida a tot aquell que hi estigui interessat a assistir a la presentació del proper dijous i a llegir el seu llibre.

Cartell de l’esdeveniment
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button