MunicipiSalut

Llengua Blava a Pollença: Ramaders ansiosos perquè es doni inici a la vacunació

La Conselleria d'Agricultura i Pesca ha confirmat l'inici de la campanya de vacunació el pròxim dilluns dia 12 de juliol

Tal com avançàvem fa uns dies, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació declarava oficialment la presència del serotip 4 del virus de la llengua blava a Mallorca. Amb aquesta notícia arriba la de què a partir de dilluns que ve començarà la vacunació en els animals. Segons han explicat des de la Conselleria, aquesta setmana han arribat 550.000 dosis a Mallorca i s’han contractat professionals més per poder agilitar la immunització del ramat. La prioritat de la Conselleria és començar a vacunar per les zones on ha començat el brot i de les granges que tenguin producció amb sortida comercial.

Recordem que a Pollença es va detectar el primer cas de Llengua Blava i també s’ha donat el primer cas d’un animal mort per la malaltia. Hem parlat amb Martí Solivellas,  president de la Cooperativa Pagesa de Pollença i ramader, qui ens ha explicat que esperen amb ganes que comenci la vacunació. A més, ha explicat que de moment, “el virus segueix fent la seva feina; expandint-se per ramats i la situació climatològica no ajuda gens”. Ja que, quan més calor fa; més moscards infectats hi ha i recordem, que aquests són els únics transmissors de la malaltia viral infecciosa.

El president de la Cooperativa tem que la malaltia provoqui la caiguda de la demanda i en conseqüència l’enfonsament dels preus. “Afectarà en tot”. “Ens quedem a l’espera de què arribin la setmana que ve i vacunin els animals”, manifesta Solivellas. Des de Som Pollença, anirem actualitzant la informació.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button