EducacióMunicipi

El Pla ACREDITA certifica 17 noves qualificacions professionals

S'espera, progressivament, poder incloure les 667 qualificacions reconegudes en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals

El Pla ACREDITA cerca impulsar el reconeixement de l’experiència professional dels treballadors amb certificats oficials de les Illes Balears, per tal d’incrementar la quantitat de persones que posseeixen un títol i animar a la formació constant.

És per això que la Conselleria d’Educació i Formació Professional, a través de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears, va publicar al BOIB, el passat 5 de juny, la resolució on es convoca el procediment per a avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació.

A través d’aquesta convocatòria es preveu certificar 17 noves qualificacions professionals. Tot i que la majoria, 6, pertanyen a l’àmbit d’Electricitat i Electrònica, n’hi ha 4 que formen part d’Informàtica i Comunicacions, 3 a Serveis Socioculturals i a la Comunitat, 3 a Transport i Manteniment de Vehicles, i 1 al sector Maritimopesquer.

Fins al moment, aquestes acreditacions es feien en convocatòries de forma específica i dins d’uns terminis tancats. Ara bé, a partir d’ara, aquestes pautes temporals queden eliminades i es començarà a obrir un procés que, de forma progressiva, inclourà un total de 667 qualificacions, procedents de 26 famílies professionals diferents, totes les reconegudes en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Aquestes acreditaran l’experiència professional que hagi estat adquirida per vies no formals de formació.

En aquest Catàleg es recolleixen les competències pròpies d’una professió. Així, es podrà determinar a través de proves pràctiques i documents, si una persona es capaç de reproduir de forma competent la professió.

Per tal d’augmentar le nombre de persones acreditades a les Illes dins el Pla Acredita, Educació ha incrementat els punts d’orientació acadèmica i professional, des de 5 fins a 19, per tal d’ajudar en el procés d’inscripció. Es troben a les Escoles d’Adults, a la Conselleria i als centres integrats de formació professional.

Per a saber més informació sobre com accedir a la convocatòria, premeu al següent enllaç: Pla ACREDITA.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X