Eu MollMunicipi

XIV Copa d’Espanya de Pesca d’Altura Curricán

Tendrà lloc els propers 10, 11 i 12 de juny, acollida pel Reial Club Nàutic del Port de Pollença

El Reial Club Nàutic del Port de Pollença acollirà l’any del seu 60è aniversari, els propers 10, 11 i 12 de juny, la XIV Copa d’Espanya de Pesca d’altura Curricán, puntuable pel Mundial 2022.

Es tracta del primer cop que es celebra aquesta competició al Port de Pollença, la qual es duu a terme en aigües exteriors a uns 500-1.000 metres de profunditat. Segons ens han explicat des de l’organització de l’esdeveniment, s’ha establert un radi màxim de competició de 60 milles nàutiques a comptar des del Cap de Formentor.

Pel que fa a les espècies que es solen pescar en aquest tipus de proves, les més freqüents són les bacores, les quals poden pesar des dels 6-7kg fins als 17 o 18. A part d’aquestes, també és comú trobar-hi bonítol del nord o daurades.

De moment, ja es compta amb unes 30 inscripcions i hi ha fins demà, com a data límit, per inscriure’s. Les embarcacions que hi participaran han de tenir un mínim de 7m i han d’estar preparades per a navegar lluny de la costa, així com estar ben equipades, amb ràdio i bot salvavides. Poden portar un mínim de 3 i un màxim de 6 persones, totes federades, i amb un total màxim de 7 canyes. Cal recalcar que el fil d’aquestes pot tenir fins un màxim de 50 lliures de gruix. A més, no es pot pescar amb res viu. És a dir, ha de fer-se amb mostres artificials, com plomes o vinils, entre altres.

Durant l’11 i 12 de juny tendrà lloc la competició, sortint a les 6h del matí i tornant al port a les 18h de l’horabaixa els dos dies. S’ha d’intentar pescar el màxim possible, el qual es pesarà els dos dies un cop les embarcacions hagin tornat al Club Nàutic. S’assigna 1 punt per cada gram recolectat i es fa la suma de les dues jornades. Qui hagi aconseguit més pes, serà el guanyador de la prova.

Cartell de l’esdeveniment

Programa de l’esdeveniment

Es donarà inici dijous, 10 de juny, amb la recepció dels participants i el registre d’inscripcions. A continuació, s’exposarà material de pesca, la màquina AZ Trading, amb la qual es testa ams i fils, i es farà una cata de vins de Mortitx. Cap a l’horabaixa, hi haurà la reunió de patrons i, posteriorment, un sopar al restaurant del club.

Divendres 11, tendrà lloc la sortida de les embarcacions a les 6h del matí, les quals disposaran fins les 18h del capvespre per a tornar al Port. Tot just arribar, hi haurà el pesatge i, després, sopar. Dissabte 12, es repetirà el mateix programa que el dia anterior i, a més, es farà entrega dels trofeus, que es divideixen en les següents categories:

  • Primer classificat
  • Segon classificat
  • Tercer classificat
  • Millor patró del municipi de Pollença
  • Millor embarcació soci del Reial Club Nàutic Port de Pollença
  • Categoria femenina
  • Categoria sub18
  • Peça Major

Cal recalcar que la peça de major pes determinarà el pesatge mínim per l’obsequi especial del següent any.

La inscripció per a participar-hi es pot fer a través del club o per email oficina@rcnpp.net, on hauran de presentar el butlletí d’inscripció i les declaracions responsables, els documents dels quals poden descarregar-se a la web del RCNPP a la secció de pesca. Els socis hauran de pagar 45€. Per a més informació es pot consultar la web del Club Nàutic o a través del mail xavi@rcnpp.net

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button