Municipi

Caterina Pascual, una pollencina entre els sis finalistes de la passarel·la ADLIB

Caterina viatjarà a Eivissa per a presentar el seu projecte de moda

La jove pollencina, Caterina Pascual, és una dels sis finalistes que participarà amb el seu projecte de moda “NAL” a la passarel·la Adlib, la qual es celebrarà el proper 12 de juny a Eivissa, coincidint amb l’any del 50 aniversari d’aquest esdeveniment.

Caterina Pascual

Caterina es troba cursant el seu darrer any de Disseny de Moda a l’EDIB, un centre de Palma que forma part del grup Fleming. Ens conta que és a través del mateix des d’on els impulsen i animen a presentar la col·lecció en la qual treballen durant tot el curs, en aquest tipus de certamens.

Adlib és una passarel·la on participen dissenyadors de moda reconeguts, però on també hi ha lloc per les “joves promeses”, les quals, a diferència dels primers, no compten amb una llarga trajectòria professional ni amb tanta expriència en el món laboral, per lo que a disseny de moda fa referència.

Aquest any però, a causa de la Covid19 i les dificultats que això ha generat, enlloc de presentar una col·lecció sencera, només han hagut de presentar un sol look. “A aquesta passarel·la pot presentar-s’hi qui vulgui. S’havia d’enviar la proposta, consistent en un portfoli amb images del look, el concepte, imatge i inspiració, i que aquests estassin relacionats en el 50 aniversari d’Adlib”, explica la jove pollencina, “un cop enviat i avaluat, van triar-me per ser una dels sis finalistes“.

Dijous Caterina viatjarà a l’illa veïna per a presentar divendres la seva proposta a la passarel·la, en concret al Far de Ses Coves Blanques. Serà llavors on un jurat present escollirà al jove guanyador, qui rebrà un premi dotat en 2.500€.

“NAL”, un projecte inspirat en la “princesa” iugoslava d’Eivissa, Smilja Mihailovitch

La proposta de Caterina s’inspira en la “princesa” iugoslava d’Eivissa, Smilja Mihailovitch, qui tingué un paper fonamental en la moda eivissenca quan fugia del seu país natal, apostant per una moda caracteritzada per la frescura i l’originalitat a través del seu cant “vesteix com vulguis però amb estil”, coincidint en l’època on les dones van fer un canvi en la manera de viure i de vestir, introduint el pantaló.

Així, a través de “NAL“, vol plasmar el caràcter, la força i l’empoderament femení, apostant per una sensualitat diferent a la preestablerta, cap a l’estil minimal, eivissenc, modern però còmode, sense oblidar-se de la part clàssica.

Ser una dels sis finalistes ha estat com un reconeixement a la feina feta durant tot l’any i que gent experta en aquest àmbit valori de forma positiva el que feim, es un indici que estem anant pel camí correcte. Això m’ha donat confiança en jo mateixa i en el meu treball, satisfacció i, sobretot, felicitat.

Caterina Pascual
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button