Municipi

Posidonia App, l’aplicació per a consultar la cartografia de la fanerògama marina

També han posat a disposició el Telèfon Posidònia per a fer consultes

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha posat en marxa un servei per a consultar la informació necessària per poder complir amb la prohibició de fondejar a la posidònia. Aquest servei consta de dues eines: per una part, el Telèfon Posidònia (617 975 172) i l’aplicació “Posidonia App”.

Pel que fa al telèfon, estarà disponible des d’aquest mes de juny i fins al setembre, de 10h a 18h, tant per trucades com per enviar-hi missatges. Proporcionarà ajuda al fondeig, resoldre dubtes sobre la posidònia, avisar de possibles danys a la fanerògama marina, entre altres. A més, també es pot escriure al mail atlasposidonia@gmail.com, sobretot per avisar de possibles danys.

En relació a l’aplicació, ha estat desenvolupada pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears. Donarà l’oportunitat als navegants de consultar la cartografia abans de fondejar i comprovar, així, no estar sobre posidònia. De moment, tot i que s’està treballant per a millorar-ho, només està disponible per a Android. D’aquesta forma, aquells que tenguin altres sistemes podran accedir a la mateixa informació en aquest enllaç.

Per tal de vigilar el bon comportament dels navegants pel que fa a la posidònia, des d’ahir dimarts i fins al 30 de setembre, hi haurà 15 embarcacions del Servei de vigilància de la posidònia en actiu: 5 a Formentera, 5 a Mallorca, 3 a Eivissa i 2 a Menorca.

Situació segons l’App de la Badia de Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button