Eu MollMunicipi

El sector pesquer balear organitza una vaga general el 4 de juny

Els pescadors es quedaran a terra el pròxim divendres en protesta a les noves mesures europees

La flota de la Mediterrània espanyola anuncia una aturada el dia 4, el mateix dia que se celebra al Parlament Europeu un seminari dedicat a la pesca sostenible al mar Mediterrani. Com ús contàvem a Som Pollença, el pollencí David Carsi, president de la Confraria de Pescadors d’Alcúdia, es convertia en protagonista del vídeo on s’explica la situació dels pescadors de les Balears.

El vídeo reivindicatiu ha aconseguit que totes les forces polítiques en l’àmbit local s’hagin reunit amb ells per conèixer la seva situació. Els pescadors volen fer tots els esforços possibles per salvar una situació que defineixen com a crítica.

Davant aquest escenari, la junta general extraordinària de la Federació Balear de Confraries de Pescadors ha aprovat amb un 96 per cent donar suport a aquesta vaga convocada per diferents confraries i així mostrar el total rebuig de les noves restriccions pesqueres europees. Recordam, que d’ençà que s’ha fet el canvi en el reglament de control de la Unió Europea, el sector pateix una pressió constant i un estricte control a la seva activitat; una vigilància amb la qual no estan en contra, però que, a la vegada, els està asfixiant com a treballadors de la mar. “Entenem que hi hagi mesures de control contra els pescadors il·legals, però ens fiquen a tots en el mateix sac i ja no podem més”, explicava David al vídeo.

Per tant, el pròxim divendres dia 4 no hi haurà punt de venda directa de peix al cap del moll vell al Port de Pollença ni a cap altra llonja de les Illes, ja que, totes les embarcacions es trobaran amarrades i no sortiran. Carsi, explica que “tenim un futur incert i nosaltres només volem defensar el que és nostre”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button