CulturaMunicipi

31 de maig: 471 anys de l’atac dels corsaris de Dragut

Avui capvespre llençarem el vídeo on Llompart recorda simbolismes, figures i fets històrics d'aquest dia

Avui 31 de maig de 2021 es commemora a Pollença l’atac dels corsaris de Dragut. La nit del 30 al 31 de maig del 1550, les tropes sarraïnes liderades arribaven amb un total de 27 galeres a la vila de Pollença. Disposats a atacar brutalment el poble per endur-se béns materials, econòmics i sobretot, la població. Es compleixen 470 anys d’ençà que el llegendari Joan Mas liderava la defensa del poble, qui van rebre l’atac amb forques i eines del camp i es van veure recolzats per veïns de viles properes, com Sa Pobla o Campanet.

Els 1.500 corsaris que desembarcaren, suposadament, al Caló van ser guiats per Bartomeu Bisanyes, pollencí que havien fet captiu durant saquejos anteriors. Va ser ell qui els va conduir fins al centre del poble. Ara bé, l’estratègia no va resultar profitosa per haver-se organitzat amb tres columnes mal coordinades. Tot i això, va esdevenir una desgràcia amb pèrdues d’ambdós bàndols. Jaume Llompart, cronista oficial del municipi, ens ha explicat que a les dades registrades consten 50 morts turcs i musulmans i 40 Cristians, dels quals 30 formaven part de les tropes pollencines.

Amb motiu de la pandèmia generada per la Covid-19, enguany no es celebrarà de la manera que anàvem fent els darrers anys; anant a veure la trobada dels càrrecs dels moros i les cornetes i tambors de la Tropa del Soldà. Per aquest motiu, des de Som Pollença hem volgut recordar el dia parlant amb Jaume Llompart.

Avui capvespre llençarem el vídeo complet per rememorar aquest dia i recordar simbolismes, figures, fets històrics i més.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button