MeteorologiaMunicipi

Un eclipsi lunar total i superlluna de flors

Aquest és l'espectacle astronòmic que s'ha pogut disfrutar aquesta nit passada des d'alguns indrets del planeta

Aquest ha estat l’espectacle astronòmic que s’ha viscut aquesta nit passada, la del dimecres 26 de maig: un eclipsi lunar total i la superlluna de flors. Tot i que l’eclipsi només ha pogut ser vist des d’Amèrica, el Pacífic, Oceania i Àsia, la superlluna sí s’ha pogut gaudir des de qualsevol indret del planeta.

Es tracta de la nit on la lluna té un tamany major que l’habitual però, la d’anit passada fou la més gran de tot l’any, un fet que només ocorre una vegada cada dos anys i mig. A part, segons la NASA, això passa en el punt en que la Lluna es troba més aprop de la Terra en la seva òrbita mensual.

Coneguda com la superlluna de flors o la lluna plena de maig, el nom és en honor a l’època en què ens trobam, on hi ha major aflorament a l’hemisferi nord.

Es desprèn a l’Antàrtida un iceberg de tamany superior a Mallorca

El canvi climàtic no atura d’afectar al nostre entorn, i és que, segons la NASA, fa cosa d’unes setmanes a l’Antàrtida va desprendre’s l’iceberg més gran del món, anomenat A-76. Situat a la plataforma de gel Ronne, en el mar de Weddell, el seu tamany, 4.320km2, s’ha comparat amb el de Mallorca, 3.640km2, mesurant al voltant de 170km de llarg per 25km d’ample, un fet detectat pel British Antarctic Survey.

Font: Agencia Espacial Europea
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button