Municipi

El Govern aprova retardar el toc de queda fins a la mitjanit

El Govern també amplia fins a vuit persones el límit en reunions socials i familiars en exteriors, mentre que el manté en sis en interiors

El Consell de Govern ha aprovat modificar diverses mesures per contenir l’expansió del SARS-CoV-2 que s’incloïen en un acord de govern que va ser ratificat fa deu dies pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. De fet, aquest acord també es remetrà a la Sala Contenciosa Administrativa d’aquest Tribunal, per a l’autorització o la ratificació de les mesures que conté. 

Es tracta del manteniment i la modificació d’algunes de les mesures excepcionals vigents per prevenir i contenir la pandèmia ocasionada per la COVID-19. Els canvis estaran operatius durant el període que va de les 00.00 h del dia 23 de maig fins a les 00.00 h del dia 6 de juny de 2021 i són els següents: 

a) Es limiten els desplaçaments i la circulació per vies públiques entre les 24.00 h i les 6.00 h. Només es permetran els que es duguin a terme per causes essencials que es detallen en l’acord. 

b) Es prorroguen els controls per a l’entrada a les Illes Balears de persones procedents d’altres comunitats autònomes o ciutats autònomes que vulguin entrar en el territori de la nostra comunitat, per via aèria o marítima. Els passatgers s’han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si escau, a un control sanitari o una prova diagnòstica en els mateixos termes en què s’establiren en l’Acord del Consell de Govern del dia 5 de maig de 2021, o, si és necessari, en els que s’estableixin per resolució de la consellera de Salut i Consum, sempre que no siguin més restrictius i facilitin l’entrada de les persones a les Illes Balears. Així mateix, mitjançant una resolució de la consellera de Salut i Consum, es pot eximir de l’obligació de dur a terme proves diagnòstiques als ciutadans de comunitats autònomes o ciutats autònomes en funció de la situació dels indicadors epidemiològics que es determinin.

c) L’acord aprovat avui també amplia de sis a vuit el nombre de persones que es poden trobar en reunions i trobades familiars i socials a l’exterior, tant en espais privats com públics. En canvi, per a espais interiors privats, el màxim es manté en sis persones, sense límit de nuclis de convivència. No estan incloses en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives o culturals.

d) En les limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte no hi ha canvis respecte del darrer acord: no es pot superar el 50 % de la cabuda. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button