Municipi

Un altre estiu sense banderes blaves a les nostres platges

Aquesta temporada serà la segona que no comptarem amb el distintiu

La bandera blava és un distintiu que atorga anualment la fundació europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions. Més que el guardó en sí, el valor del sistema de concessió de les banderes blaves és que suposa un incentiu important als municipis per tal que s’esforcin en mantenir i millorar la qualitat de les platges de caràcter urbà (amb serveis).

Aquest any serà el segon que les platges del nostre municipi no comptaran amb les banderes blaves. El motiu, com ens ha explicat el batle, Tomeu Cifre, és senzill. Aquest tipus de bandera s’ha de sol·licitar cada any basant-se en els serveis que ha tengut la platja l’any anterior. En aquest cas, l’estiu de 2020 entre la pandèmia i que l’Ajuntament no disposava de l’autorització de Costes -la qual no van tenir fins principis del mes d’agost- el Consistori no va poder sol·licitar les banderes blaves perquè “les platges no eren nostres”, explica Cifre. Era “impossible que l’Ajuntament tengues la bandera blava si no podia dir quins serveis s’oferirien”.

Per tant, com no es van poder sol·licitar, enguany no hi haurà banderes blaves. Però, “si tot va bé el plec sortirà aquests dies i defineix tot una sèrie de serveis, que una vegada licitats sí que podrem demanar-les per l’any que ve en base als serveis prestats aquest 2021”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button