Municipi

Passa del plàstic!

'Catalina Johnson' i 'Tòfol Williams' et mostren com convertir el problema dels plàstics en un recurs

Sabies que les canyetes, les bosses, els coberts, els plats i les botelles de plàstic, les safates de porexpan o les mascaretes d’un sol ús tarden de 400 a 500 anys en degradar-se? O que cada any es produeixen a les Illes Balears 500 tones de càpsules de cafè que, per la seva mida, no es poden llençar al contenidor groc? O que amb la vida útil d’una copa menstrual es pot evitar l’ús de 1.800 tampons?

La campanya que ha fet el Govern de les Illes té com objectiu que la gent que encara no ho fa comenci a “passar del plàstic” i d’altres productes d’un sol ús. A canvi, es poden utilitzar altres alternatives més sostenibles com els reutilitzables de tota la vida (plats, cuberts, tassons…). Perquè “els clàssics mai passen de moda”, manifesten.

La llei de residus neix per canviar la gestió de residus, però també el consum. Per una banda s’aposta per la prevenció, perquè el millor residu és el que no es produeix, mentre que per l’altra es fomenta l’economia circular. Així deixam enrere el model comprar-usar-llençar i passam al model comprar-usar-reparar-reutilitzar-reciclar- refabricar. Així, el residu passa de ser un problema i passa a ser un recurs.


ALGUNS OBJECTIUS DE LA CAMPANYA

  • Reduir un 20% abans de 2030 la generació de residus respecte a l’any 2010
  • Reciclar, com a mínim, abans de l’any 2030, un 75% dels residus d’envasos no industrials
  • Reduir fins al 50% el malbaratament alimentari per a l’any 2030 en relació amb el 2020
  • Arribar a l’any 2030 reutilitzant el 40% dels envasos d’aigua, el 70% dels envasos de begudes refrescants i el 80% dels envasos de cervesa
  • Vols saber-ne més? Aquí pots trobar la llei de residus.

A més, dintre aquesta campanya han creat diferents apartats perque tots els sectors sàpiguen com començar a passar dels plàstics. Comerços, restauració, turisme, instal·lacions públiques, ajuntaments i més.

Hi ha moltes modes que no haurien de tornar mai.

I amb la nova llei de residus, la moda del plàstic en serà una més

CAMPANYA PASSA DEL PLÀSTIC DEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS

A més de l’espot -que pots veure a la part superior de la notícia- també han fet tres vídeos més adaptats a diferents situacions: “Passa de les festes del plàstic”, “Passa de les càpsules de cafè” i “Passa de les excursions no sostenibles”. La pollencina Marta Ferrer pariticipa a un dels vídeos. Mira’ls a continuació:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button