MunicipiPollença

L’IMAS presenta nou Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) a Pollença

Vint municipis de Mallorca s'adheriran enguany al programa que fomenta l'Atenció personalitzada a la gent gran

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) té previst incorporar a 20 municipis de l’illa al Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) abans que finalitzi el present any 2021. Avui, li ha tocat al municipi de Pollença on aquest matí, s’ha presentat aquest nou servei a la Sala de plens de l’Ajuntament.

A la presentació han asistit el batle del municipi, Tomeu Cifre, la regidora de Benestar Social i Residències, Francisca Cerdà, el president de l’IMAS, Javier De Juan Martín, juntament amb altres càrrecs del departament per explicar la posada en marxa del servei al nostre poble. L’objectiu d’aquesta reunió era que els representants municipals i les associacions veïnals(com per exemple, AFAMA) i de grans puguin conèixer de primera mà el funcionament i els detalls del servei.

Durant la xerrada, s’ha projectat un documental per veure de primera mà a través de vivències d’usuaris, professionals i familiars el servei de rebre l’atenció a ca seva. Ja que, com ha explicat Omar Lamin, el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics: “qui millors que ells per explicar el procés, que es produeix en totes les famílies i usuaris que reben aquest servei”, “està tenint una aceptació i funcionament molt bo”.

El SAID és una alternativa a la xarxa assitencial destinada a persones amb dependència que volen envellir al seu entorn comunitari, a ca seva, devora els seus. El 85% de les perones majors a les quals se’ls demanava com volien envellir contestaven que a casa seva, dins el seu entorn. I per afavorir això, sorgí aquest servei el 2017.

Per tant, a Pollença hi haurà aquest servei que pretén promoure la permanència de les persones grans amb necessitats d’atenció i suport en el seu entorn. A més de garantir una atenció integral individual, afavorint la seva participació i procurant el major grau d’independència i autonomia personal. Suport i assessorament a les famílies.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X