Municipi

Posidònia: Fondeig permès, prohibit o regulat? La nova eina d’aquesta temporada per als navegants

Els usuaris de la mar podran complir amb més facilitat amb la prohibició de fondejar sobre posidònia

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha presidit, aquest dimecres, el Comitè Posidònia. Durant la trobada, s’han avançat les principals novetats de la nova temporada del Servei de vigilància de la posidònia que iniciarà dia 15 de maig amb dues embarcacions a Eivissa i dues més a Formentera. I dia 1 de juny ja comptarà amb tots els mitjans habituals arreu de l’arxipèlag (5 embarcacions a Formentera, 5 a Mallorca, 3 a Eivissa i 3 a Menorca).

Per a la campanya d’enguany, els usuaris de la mar comptaran amb noves eines que els ajudaran a complir amb més facilitat amb la prohibició de fondejar sobre posidònia. Així, per exemple, ja està disponible la cartografia completa de les praderies de posidònia a les Illes Balears que s’ha sufragat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). L’elaboració de la cartografia ha estat possible gràcies al projecte «Atles submarí» i es pot consultar a la web www.atlasposidonia.com. En aquesta web, també es pot descarregar una APP que permetrà a l’usuari informar-se sobre si es troba en zona de fondeig permès, prohibit o regulat.

La cartografia, segons ha especificat Mas, iniciarà ara la tramitació, que inclourà un procés d’exposició pública abans de publicar-se al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). En tot cas, el director general ha deixat clar que la cartografia serà una eina informativa perquè, en cap cas, s’imposaran sancions a partir de la cartografia sinó que aquestes sempre van avalades per fotografies submarines on es constata la posició de l’àncora sobre la praderia.

A més, i en el marc d’un altre projecte finançat amb l’ITS, Som Posidònia, es posarà en marxa el Telèfon Posidònia, una línia de comunicació directa a través de la qual es resoldran dubtes sobre la protecció de la posidònia i es podran transmetre suggeriments i propostes de tal manera que es pugui millorar l’atenció a la ciutadania.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X