Municipi

L’oposició pressiona per avançar en la investigació de la polèmica vacuna de la regidora

El batle, Tomeu Cifre, respòn al comunicat acusant l'oposició d'imparcialitat i de vendre fum

Francisca Cerdà, regidora de Benestar Social de Pollença, va rebre la vacuna contra la Covid-19 a principis del 2021. Un fet que va provocar un vertader tsunami polític en el que es va parlar de privilegis, preferències, una discutida llista oficial i fins i tot de mentides. Segons defensa l’oposició, en un nou comunicat enviat aquest dilluns 3 de maig, la vacunació es va produir “saltant-se el protocol establert per l’estat i el Govern Balear. A més, tant la regidora com el batle, el Sr. Bartomeu Cifre Ochogavía, s’han fet proves PCR periòdiques a càrrec del sistema públic de salut durant diversos mesos, cosa que ni tant sols alguns sanitaris han pogut fer-se”.

A principis de febrer i davant aquests arguments, els partits de l’oposició al consistori pollencí (Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem) varen decidir presentar denúncia davant l’Oficina Antifrau de les Illes Balears. Una denúncia en la que també varen posar de manifest dos aspectes vitals en la investigació d’aquest conflicte: “Les mentides de la regidora, ja que va negar als mitjans que s’hagués vacunat per després reconèixer-ho en roda de premsa i en el cas de les proves PCR, l’aclariment de si va suposar una malversació de cabdals públics. Són fets reprovables, vergonyosos i un abús d’autoritat”, han indicat al comunicat.

L’oposició demana a l’Oficina Antifrau que continuïi amb la investigació i que els informi de l’estat en que es troba

Fa ja dos mesos que el bloc de l’oposició va aportar més informació a l’Oficina Antifrau arrel d’una consulta realitzada a la Residència Sant Domingo. La petició tenia com objectiu que es justificàs des del centre quins documents podrien certificar la vacunació de Cerdà. Segons indiquen a l’escrit, la resposta de la residència va ser la següent: “Pel que fa a la vacunació es va seguir el manual de data 23 de desembre de 2020 i per part d’IBSalut Faq vacuna Covid del 22/12/2020. En relació a les PCR, s’han seguit els protocols del document -Recomendaciones de prevención y protección en centros sociosanitarios- i -Residencias de personas mayores y discapacidad en la CAIB ante la epidemia Covid19- del 13 de març de 2020. A més de les seves successives revisions”.

L’oposició considera que no s’ha contestat a la preguna de forma específica i que “no s’ha aclarit quin apartat validava la vacunació de la regidora ni el text concret que l’autoritzava a ella i al batle a realitzar-se proves de forma reiterada”. Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem ho considera “una falta de transparència total i absoluta” i va afegir aquesta informació a l’expedient d’Antifrau. Els grups esperen encara resposta de l’oficina i demanen que continui la investigació i que se’ls informi del seu estat.

LA RESPOSTA DEL BATLE DE POLLENÇA: “Són cortines de fum per dissimular la seva ineficiència política”

El comunicat d’avui no ha caigut massa bé dins l’Ajuntament de Pollença i el batle, Tomeu Cifre, considera que es troba “totalment fora de lloc”. Cifre defensa que ja saben que la denúncia existeix i que si l’Oficina Antifrau vol saber alguna cosa “que ens ho demani i li donarem el que vulgui”. Ha tornat a recalcar que la vacunació es va dur a terme en circumstàncies totalment justificades i ha carregat contra aquesta maniobra de l’oposició.

“Sabem que la denúncia està impulsada per Joana Campomar, representant de Més dins l’Ajuntament i també membre del Parlament; pot impulsar el que vulgui però si focalitza tant en Pollença també hauria de fer el mateix per investigar irregularitats en altres casos; cosa que han vetat des del Parlament. La oposició l’únic que fa es vendre fum a causa de la seva inexistència a la vida política de Pollença, la falta de col·laboració i d’aportacions en temes que sí són claus com la gestió de la pandèmia o la gestió municipal. Això que han fet és una cortina de fum per dissimular la seva ineficiència”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X