Municipi

Temps de nispros: beneficis i propietats

Carnosos i ataronjats, són autèntiques perles primaverals de suculent sabor i propietats nutritives

Els nispros són un fruit amb un sabor molt característic, entre el dolç i l’àcid, que sol agradar a grans i petits. A més, són molt fàcils de menjar i tenen moltes propietats nutritives. Fa unes setmanes que ja ha començat la seva època i els arbres de Pollença llueixen carregats d’aquest fruit fresc en la seva temporada òptima.

Entre els seus valors nutritius destaquen els sucres de la fructosa i glucosa, a més de l’aigua. No posseeix moltes vitamines, però sí magnesi, calci i potassi. Us expliquem, també, que és molt ric en fibra, per la qual cosa és molt fàcil fer melmelada casolana amb bons resultats. Gràcies a la pectina (la fibra natural que es troba principalment en la pell de la fruita), es pot espessir de forma natural la conserva, utilitzant menys sucre i menys temps de cocció. Així podeu obtenir una melmelada d’un sabor més intens.

Però no només melmelades, també es poden fer compotes, confitures i fins i tot licors amb aquesta fruita originària del Japó. El nisprer (Eriobotrya japonica) és un arbre fruiter pertanyent a la família de les rosàcies i procedent del Sud-est de la Xina, encara que van ser els japonesos els que ho van expandir a Europa com a arbre ornamental durant el segle XVIII.

A continuació podeu trobar una recepta senzilla per fer confitura de nispros:

INGREDIENTS

  • 300 gr de nispros (ja pelats i desossats)
  • 130 gr. de sucre

ELABORACIÓ

1. Posar en un pot la fruita trossejada i el sucre i posar a foc mitjà.
2. Un cop comenci a bombollejar, deixar coure a foc lent i amb tapa durant 40 minuts.
3. Tritureu i conservar en un recipient de vidre bullit en aigua durant 1/2 hores.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X