Municipi

La Serra de Tramuntana: 10 anys de distinció i segles de tradició

El Consell de Mallorca ha organitzat més de 40 actes per celebrar la dècada essent Patrimoni de la Humanitat

Enguany se celebren deu anys de la declaració de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat. Aquestes estrofes de la cançó ‘Tramuntana’, del grup de música Anegats, s’adiuen bastant bé al sentiment de protecció i admiració envers la serra que compartim tants de mallorquins i mallorquines.

Tupida i forta com un braç gegant

Dóna a sa tempesta aspecte desafiant

És per viatger que ella tota s’engalana

Sa Serra de Tramuntana sa roca

‘Tramuntana’, Anegats

El Consell de Mallorca ha organitzat més de quaranta esdeveniments durant tot l’any per celebrar el desè aniversari. El pròxim mes de maig, hi ha programats sis actes que podeu revisar a l’agenda del Consell. Visites presencials, conferències per streaming, carreres infantils i fins a curses ciclistes per commemorar l’aniversari en aquest mes de maig. A continuació, podeu observar el vídeo resum d’aquests deu anys:

Hi ha un total de vint municipis que abraça la Serra de Tramuntana. Aquests són espectaculars tant als ulls dels locals com dels que vénen de fora. En el cas de Pollença, ja sabeu que ha inspirat a artistes, escriptors, cineastes, etcètera, que s’han quedat enamorats del nostre municipi. Els pobles que formen part de la Serra són Alaró, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloseta, Mancor de la Vall, Palma, Puigpunyent, Santa Maria, Selva, Sóller, Valldemossa i Pollença.

Cuidem la nostra terra

La Serra de Tramuntana requereix que l’estimem i que la tractem bé, ja que, només així, seguirà essent l’element més característic de la nostra geografia. Un total de 90 quilòmetres de llargària rocosos plens d’espais forestals entre els quals destaquen arbres com els alzinars, els pinars, entre molts altres. Així com ho fan una variada i nombrosa selecció de fauna i flora.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button