Municipi

26 d’abril: Dia Internacional de la visibilitat lèsbica

Avui fa 23 anys que es celebra aquesta efemeride

El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra el 26 d’abril amb la finalitat que totes les dones amb preferències sexuals diferents, siguin respectades, valorades i puguin gaudir dels mateixos espais en la societat, sense que hi hagi cap a elles cap classe de discriminació.

El Dia de la Visibilitat Lèsbica neix a Espanya l’any 2008 gràcies a les accions de l’anomenat moviment LGBT. Aquesta celebració busca visibilitzar a totes les dones que al voltant del món tenen dret a viure i ocupar espais que siguin igualitaris i on no existeixi la discriminació.

El col·lectiu va decidir unir-se i alçar la seva veu i lluiten per sentir-se part d’una societat que no sempre l’hi posa fàcil, una societat plena de prejudicis i amb un gran rebuig a les persones amb gustos sexuals diferents dels “convencionals”.

El dret d’estimar lliurement

En moltes parts de món la sexualitat és acceptada d’una manera natural, però encara hi ha cultures on les creences, els estigmes i prejudicis segueixen existint i, per aquesta raó, moltes persones han de viure condemnades a la discriminació.

Lamentablement, aquesta és la trista realitat de milers de dones pertanyents a la comunitat LGBT de molts països on socialment està mal vist aquesta pràctica, la qual és condemnada també per l’església, que considera aquesta conducta o preferència sexual com pecaminosa.

Tots els éssers humans són lliures de triar a qui estimar, és un dret universal que no pot ser alineat ni estigmatitzat, però, moltes persones avui s’han d’enfrontar el rebuig i la no acceptació per la seva condició o preferència sexual.

Educar des del respecte

Avui més que mai, és fonamental educar la societat en general sobre el que significa ser i sentir d’una manera diferent i aprendre a respectar i valorar a les persones sense importar la seva raça, la seva religió o preferència sexual.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button