CulturaMunicipi

Setzena edició del Certamen Literari Escolar i Poetry Slam a Pollença

A causa de l'aforament limitat, des de Som Pollença farem seguiment dels dos esdeveniments

L’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença organitza, un any més, aquest Certamen Literari Escolar, activitat comuna als centres educatius de primària i secundària del municipi. El seu principal objectiu és esdevenir d’enllaç que permeti compartir objectius i apropar i difondre la important tasca que duen a terme els docents, col·laborar en la promoció de l’expressió i la comprensió escrites que suposen una gran passa en l’assoliment de destreses lingüístiques que es poden convertir en una bona eina per al desenvolupament futur dels infants del nostre municipi.

Aquest divendres es viurà la setzena edició del Certamen Literari Escolar, relats seleccionats d’entre tots els redactats per l’alumnat dels nostres centres educatius. El regidor de Normalització Lingüística, Mateu Soler, explica que no es “tracta només d’una mostra representativa de la seva habilitat lingüística, sinó també de la realitat que veuen i en què viuen”.
 
Afegeix que les històries, recullen “sensibilitats molt diverses i que es fan ressò de les inquietuds dels infants i joves del nostre municipi, des de la cura i l’estimació que es mereixen els animals que conviuen amb nosaltres i la preocupació pel medi ambient i les conseqüències de l’escalfament global, els dos temes estrella d’enguany”, fins a la “temàtica sobre igualtat de gènere, la mort o els relats més fantasiosos, aquests darrers han adquirit prou rellevància en aquesta edició, segurament com a conseqüència de l’intent de distanciament de la realitat que els envolta”.

Combat de poetes Poetry Slam

El pròxim dissabte 24 d’abril, amb motiu de la celebració de Sant Jordi, l’Ajuntament ha organitzat una activitat a càrrec de la Poetry Slam de Balears. Es basa en un torneig o batalla de poetes en el qual els participants tenen tres minuts per a llegir el seu poema. En aquest cas, el jurat és el públic i puntua cada poema recitat. Són ells mateixos els encarregats de ficar-se dintre el paper de jurat i donar una valoració a cada poeta.

Mateu Soler conta que a aquest esdeveniment “la gent trobarà joves que els agrada la poesia i li volen donar un toc modern. No és la clàssica recitada poètica. És una mescla del rap i la poesia pura”. Segueix, “paregut a les batalles de galls al rap”.

El regidor ha avançat que s’han apuntat “tres al·lotes pollencines”, tenint en compte que de la Poetry Slam Balears participaran vuit persones. “Ens plantejarem tornar-ho a fer, ja que veim interès”, explica.

Seguiment de les activitats

Des de Som Pollença, farem el seguiment tant del lliurament de premis del Certamen (divendres 12 hores) com de la Poetry Slam (dissabte 12.45 hores). En el cas del Certamen, enguany, a causa de la situació sanitària només podran anar els alumnes (anys enrere anaven també familiars). D’aquesta manera, tota la gent que no hi pugui assistir a causa de l’aforament limitat podrà gaudir de l’esdeveniment telemàticament. El regidor desitja que “l’edició de l’any que ve estigui exempta de situacions com la que ens ha tocat enguany, i que els relats que hi participin ens serveixin per poder veure la realitat a través dels ulls dels nostres infants i joves”.

Per altra banda, al combat de poetes podrà assistir tothom, sempre respectant les ‘tres M’ (mascareta, mans netes i metres de distància de seguretat). “Convit a tots els pollencins i pollencines que assisteixin, perquè hem de demostrar que la poesia pot ser molt entretenguda”, manifesta el regidor de biblioteques, Mateu Soler.


 
 

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button