MunicipiSalut

En marxa la pàgina web de cita per ser vacunat contra la COVID

Inicialment està destinat als ciutadans nascuts l’any 1956. A mesura que arribin més vacunes s’obrirà a grups poblacionals més amples

La Conselleria de Salut i Consum posa avui a l’abast dels ciutadans el nou web creat per la Fundació BIT i el Servei de Salut per demanar cita per ser vaccinat contra la COVID-19. Així ho ha explicat la coordinadora de la campanya de vacunació, Eugènia Carandell, qui ha destacat que aquesta nova eina permetrà els ciutadans triar la data i l’hora per ser vacunats.

Inicialment el web està destinat als ciutadans nascuts l’any 1956, qui podran triar el lloc de vacunació entre els diferents punts de vacunació massiva, així com la data i l’hora de la primera dosi. La cita per a la segona dosi es donarà en el centre de vacunació. A mesura que arribin més vacunes el web s’obrirà a grups poblacionals més amples.

L’agenda de cites disponibles al web només permet reservar cita a una setmana vista; d’aquesta manera, es podrà actualitzar d’acord a la previsió d’arribada setmanal de vaccins. Una vegada s’hagin completat les cites disponibles de la setmana el sistema avisarà. Les persones que no hagin pogut accedir-hi podran esperar a la setmana següent o bé esperar a ser telefonats des d’Infovacuna COVID.

El funcionament de la cita de vacunació és similar a la cita amb el metge o pediatra d’atenció primària. En primer lloc s’ha d’emplenar un qüestionari, que és el mateix que ha de respondre la persona interessada quan el telefonen des d’Infovacuna COVID. Aquest qüestionari detectarà possibles casos als quals sigui necessari ampliar la informació.

La següent passa és introduir el CIP de la targeta sanitària i les dades personals de contacte de la persona interessada. Finalment es triarà el punt de vaccinació i la data i hora per rebre el vaccí. El sistema enviarà un SMS al ciutadà per confirmar (i posteriorment, per recordar) la cita. Paral·lelament, el sistema enviarà un codi QR per correu electrònic, que el ciutadà haurà de presentar el dia de la vaccinació.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X