MunicipiSalut

Setmana Santa: Aquestes són les restriccions

El Govern pretén evitar la quarta onada de coronavirus

Les restriccions imposades pel Govern i el Govern central entraran en vigor aquest divendres 26 de març fins al 11 d’abril. L’Executiu pretén limitar al màxim les trobades socials i la mobilitat per evitar un augment de contagis i la quarta onada de coronavirus.

A continuació et feim un resum visual de les restriccions que entraran en vigor:

  • Reunions socials. Entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars en espais privats només podran tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència. Tot i que es contemplen algunes excepcions, com visitar a persones grans que necessitin cures; pares separats puguin visitar els fills amb els quals no conviuen i parelles no convivents.
  • Viatges. Balears queda tancada perimetralment, però permet la mobilitat entre illes.
  • Restauració. Zones interiors de bars i restaurants tancades fins a l’11 d’abril. Queden prohibides les barres. Es continua permetent el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 hores, amb un aforament del 50 per cent i un màxim de 4 comensals de dos nuclis de convivència.
  • Hosteleria. Els bars han de tancar a les 17 hores i només es permet el servei de sopar fins a les 22 hores.
  • Comerç. Pel que fa al petit comerç, s’amplia l’aforament dels establiments comercials del 50 al 75 per cent, i es manté el tancament a les 20 hores, llevat de les gasolineres i establiments dedicats al comerç essencial.
  • Centres Comercials. Les grans superfícies havien de tancar en cap de setmana i festiu, a partir d’ara es permet la seva obertura amb un 30 per cent d’aforament en dissabtes. El tancament es manté a les 20 hores. Podran obrir el Dijous Sant.
  • Cultura. Fins ara es permetia un 50 per cent d’aforament a teatres i auditoris i un 30 per cent a espais similars tancats amb un màxim de 100 persones. Ara es manté l’aforament del 50 per cent per a teatres i auditoris i s’incrementa al 50 per cent el dels ‘espais similars’, amb un màxim de 200 persones en espais tancats interiors i 400 en exteriors.
  • Platges. Es permetrà l’accés a platges, que romandran tancades a les nits; els ajuntaments han de regular l’horari de tancament. Els grups màxims seran de sis persones, provinents de dos grups de convivència. Ús de mascareta obligatori.
  • Activitats físiques a l’aire lliure sense contacte (inclouen excursions). Es pot fer activitat física a l’aire lliure, incloses les excursions, en grups d’un màxim de 10 persones.
  • Parcs i zones de joc a l’aire lliure. Tancats a la nit. Ús obligatori de màscara a reunions socials en aquests espais, exceptuant exclusivament el moment d’ingesta d’aliments o begudes.
  • Esport. Fins ara es permetia un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 12 anys. A partir d’ara, es permeten la pràctica i un màxim de tres entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contactes, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 6 anys. I es permeten les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, però només es podrà competir en l’àmbit insular.
  • Llocs de culte. 50 per cent d’aforament.
  • Cerimònies. Noces, batejos, vetlles, enterraments, etcètera. Es recomana posposar la celebració de cerimònies i celebracions nupcials civils o religioses, primeres comunions i batejos. Si se celebren, hauran de fer-se amb 10 persones a exteriors i 6 interiors amb un aforament del 30 per cent en interiors.
  • Toc de queda. Limitació de mobilitat en horari nocturn de les 22 hores fins a les 6 hores.

A continuació pots veure un cartell resum de les mesures de Setmana Santa:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button