Eu MollMunicipi

Un grup d’estudiants de Pollença mesura els efectes del canvi climàtic a la badia

Ahir, 12 de març, el grup d'estudiants pollencins, guiats per dos professors, varen instal·lar l'aparell que havien construït.

Un grup d’estudiants d’ESO del IES Guillem Cifre de Colonya, de Pollença; participa en una iniciativa que pretèn mesurar els efectes del canvi climàtic a les Illes Balears. Per això, s’analitzaràn les variacions del nivell de la mar a la badia del municipi. Aquesta activitat es troba enmarcada dins el projecte científic SECOSTA.

El projecte de ciència ciutadana implica al Centre Oceanogràfic de Balears de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (COB-IEO) i a l’Aeròdrom Militar de Pollença. Es basa en la possibilitat de contribuir a la ciència fent partíceps als estudiants de secundària en tasques d’investigació que formen part de dos projectes: SOCLIMPACT, finançat per la Unió Europea i VENOM, finançat a través del Ministeri de Ciència i Innovació.

UN GRUP D’ESTUDIANTS POLLENCINS HA CONSTRUÏT I INSTAL·LAT UN MAREÒGRAF PER RECOLLIR DADES A LA BADIA

Els estudiants hi participen construint un aparell de mesura (mareògraf) i realitzant campanys de recollida de dades amb ell. Aquestes dades serviràn als investigadors dels diversos organismes per construir els seus informes sobre l’impacte del canvi climàtic a les coses de Balears i en l’estudi de les variacions del nivell de la mar.

Ahir, 12 de març, el grup d’estudiants pollencins, guiats per dos professors, varen instal·lar l’aparell que havien construït. Així, podràn registrar totes les variacions que pateix el nivell de la mar a la badia de Pollença. Aquesta col·laboració entre diferents entitats i la interacció amb els joves, és la mostra del compromís de tots els participants en la lluita contra el canvi climàtic i en el suport a la integració dels més joves en la lluita colectiva necessària per preservar el mediambient.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button