Alternativa per PollençaJunts AvançamMunicipiPolíticaUnides Podem
Destacat

L’Oposició torna demanar el cessament de la regidora Francisca Cerdà

A falta d'una setmana per a que se celebri el Ple per a reprovar la regidora Francisca Cerdà per haver-se vacunat, Tornen a la càrrega per les declaracions de Cerdà en vers les cues dels bancs d’aliments

En una nota de premsa conjunta enviada aquest matí, des de l’oposició assenyalen que;

A falta d’una setmana per a que se celebri el Ple convocat per l’oposició per a reprovar la regidora delegada de Serveis Socials, Francisca Cerdà, per haver-se vacunat saltant-se el protocol i fer-se PCRs periòdiques a costa de la sanitat pública (aquest últim cas també afecta al batle, Tomeu Cifre) afegeix més llenya al foc amb unes declaracions que ja per sí mateixes l’haurien d’incapacitar per al seu càrrec.

Com és normal els Serveis Socials Comunitaris Bàsics Municipals es varen veure sobrepassats per les conseqüències de la crisi, però la regidora en tot un any no ha estat capaç de prendre mesures adequades ni suficients. Aquesta deixadesa de funcions  ha motivat que moltes entitats i col•lectius s’hagin organitzat (tanta sort!) per proporcionar ajuda a tantíssimes famílies pollencines que no poden ni cobrir les necessitats bàsiques. Des d’aquí, agraïm públicament la seva dedicació i iniciativa, tot i que l’administració pública local hauria de fer molt més del que fa.

Arran de la iniciativa posada en marxa per una entitat HOPE Mallorca que reparteix menjar, s’han format cues al carrer el dia setmanal que en reparteixen. Idò bé, en declaracions al mitjà local Som Pollença la regidora ha dit que “aquestes cues s’han d’evitar, perquè la imatge que donam, no l’accept de cap manera” i que en breu es reuniria amb l’associació per solucionar aquest problema.

“Això és no tenir vergonya! La regidora, que cobra un sou de 47.000€, en lloc d’augmentar la protecció social i assumir la tasca que li correspon legalment a l’Ajuntament de Pollença de cobrir necessitats bàsiques, delega aquesta tasca en entitats voluntàries i després té la barra de queixar-se perquè hi ha cues i això dona mala imatge. Pel que es veu, la regidora deu trobar que la gent ha de passar gana, en silenci, amagats i sense molestar.”

Unes cues que, evidentment, són lamentables no per la imatge (que és la realitat) sinó perquè no es poden acceptar en un municipi amb milions d’euros de Romanent que estan en disposició per poder ser utilitzats. Unes cues que mostren la fragilitat econòmica de moltíssimes famílies de Pollença i la manca de resposta política per part de l’Ajuntament. I el més greu, en lloc de fixar-se amb el problema de fons (que la gent no té per menjar!) la seva preocupació és estètica. Les solucions quines seran? Amagar les cues, igual com es va fer amb la vacunació?

Quin pla d’actuació té la regidora? Tristament, pel que sembla, cap. Cert que es varen contractar treballadores socials de reforç a través del SOIB, però en línies generals els Serveis Socials continuen funcionant com si no estàssim en una situació totalment excepcional, i les propostes que s’han fet des de l’oposició han estat ignorades: ni beques remunerades per  treballs pel municipi, ni línia d’ajudes al lloguer més ambicioses i constants, ni reforma del Reglament per a la concessió d’ajudes econòmics, ni millora de l’ajuda alimentària en espècie, entre d’altres.

El proper dia 8 es debatrà la moció per a reprovar la Regidora pel “cas vacuna i PCR”, però el batle té en la seva mà fer un bé al poble i cessar-la immediatament.

Conclouen en el seu comunicat.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X