Municipi
Destacat

L’Ajuntament de Pollença proposa destinar els fons europeus a recuperar la badia

L'elecció del consistori per a la utilització de les ajudes europees es decanta cap a la protecció medioambiental

El consistori ha donat ja les primeres passes per destinar els fons europeus, dedicats a la recuperació econòmica, a la protecció i recuperació de la badia pollencina. Una decisió que bolca cap al caire medioambiental unes ajudes que, segons la valoració de cada municipi, es podrien considerar destinar a altres repercussions provocades per la gran crisi econòmica que s’està patint arrel del coronavirus. Per altra banda, aquest primer moviment ha estat aplaudit per l’Associació per a la Defensa del Port de Pollença; ja que mostra una clara declaració d’intencions a la protecció del medi marítim i terrestre, una de les majors riqueses del municipi.

“Creiem que ara és el millor moment per sol·licitar aquestes ajudes perqué estam segurs que amb la tot just creada Conselleria de Fons Europeus del Govern, sorgeix un organisme més per vetllar pels interessos dels municipis de les illes i per tant, a que aquests fons repercuteixin en la millora de la badia”, ha explicat el batle, Tomeu Cifre, en un comunicat.

La proposta de l’Ajuntament de Pollença bolca cap al caire medioambiental el destí dels fons europeus

El passat dimecres horabaixa, el consistori va organitzar una reunió entre el delegat del Port de Pollença, Andreu Nevado, els presidents del Reial Club Nàutic i l’Associació Hotelera de Pollença, Mateo Dupuy i Jaume Salas i l’IMEDEA, representat pel seu científic titular Gotzon Basterretxea. Una primera trobada per analitzar la situació i problemàtica medioambiental que pateix la badia i sol·licitar el pla d’ajudes que s’ofereix des d’Europa per a la recuperació global de la zona afectada.

Com que el primer pas per a la petició d’aquests fons és presentar un projecte global de millora, s’ha demanat un estudi a IMEDEA (Institut Mediterrani d’Estudis Avançats) que expliqui els problemes que afecten al medi marí i terrestre de la badia pollencina.

IMEDEA ja ha anunciat que realitzarà l’estudi a petició del consistori pollencí per enumerar els problemes marins i terrestres que pateix la badia

El batle, Tomeu Cifre, ha explicat que aquesta decisió requerirà la implicació en el projecte d’altres institucions amb competència a la zona; un fet que podria suposar alguna complicació si altres elements participants pensen que la destinació d’aquests fons europeus es podrien distribuir d’alguna altra manera.

L’IMEDEA, per part seva, ja ha informat a través del seu compte de Twitter que realitzarà aquest estudi, a petició de l’Ajuntament, per la recuperació de la badia pollencina, “analitzant els condicionants, científicament probats, que afectin al mitjà marí i terrestre”.

Mostra més

Alba Gonzalez

Corresponsal de La Sexta a les Illes Balears. Present a IB3 Televisió. Colabor amb Som Pollença. El periodisme és la meva vida. Amant de la realitat i les persones. Fan de la filosofia vital.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X