Municipi
Destacat

Vacunes “sospitoses” de tots els colors

12.944 persones ja estàn completament vacunades front el coronavirus, entre elles, diferents càrrecs de diferent grau i color.

Les Illes Balears han rebut prop de 37.000 vacunes des de que s’inicià el protocol de vacunació el 27 desembre de 2020. D’aquestes, un 95% han estat aplicades i deixen un total de 12.944 persones vacunades completament. Això sí, entre elles, càrrecs polítics de diferent grau i color que també han passat per la inoculació i han despert la crítica social. 

Començant pel partit que presideix la comunitat, el PSIB-PSOE s’ha enfrontat durant aquests dies al principal escàndol de vacunació balear. La dosi rebuda per la directora insular de Gent Gran del Consell de Mallorca, Sofía Alonso, la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat de la Conselleria de Salut, Angélica MIguélez i el coordinador de la campanya de vacunació a les illes i alt càrrec de l’IB Salut Carlos Villafáfila. Tots ells, vacunats la primera jornada de vacunació oficial, el 27 de desembre del passat any. El Govern, defensa que aquell dia sobraren onze dosi i que, a causa de les vacances de Nadal, no estaven tots els usuaris de la residència on es va realitzar; el centre Oms-Sant Miquel. 

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va assegurar que no cessaria cap dels càrrecs vacunats perque la situació va ser “inesperada” i es varen haver d’aprofitar totes les vacunes preparades; ja que una vegada descongelades no es poden tornar a administrar. A més a més, va afegir que es tracta de professionals amb càrrecs de gestió directa amb pacients i altres persones vulnerables de contagi. 

I és que segons el pla de vacunació estatal, ens trobam a la fase 1; on els grups prioritaris són: els residents i el personal a centres de majors, el personal sanitari i sociosanitari tant en primera línea com altres i grans depenents no institucionalitzats. Els dos primers grups han permès vacunacions dubtoses com la de directors o gestors de diferentes àmbits, com podria ser el gerent d’Atenció Primària, Miquel Caldentey o la directora i sotsidirectora d’Infermeria. També les succeïdes a Maó com la del regidor de Serveis Socials i responsable del geriàtric, Enric Mas; a qui tota l’àrea de govern menorquina ha donat suport i ha assegurat que complia amb els protocols establerts. Això sí, no s’ha vacunat a tots els regidors de Serveis Socials d’altres indrets illencs sino que només s’ha repetit aquesta situació amb Francisca Cerdà a Pollença. Ajuntaments de diferent color polític que s’han vist inmersos a la mateixa situació. 

Per una altra banda, s’han produït també algunes vacunes que han aixecat malestar dins les plantilles dels hospitals; ja que encara són molts els sanitaris sense vacunar mentre que el gerent del Mateu Orfila o la directora mèdica sí que ho estàn; o mirant cap a Eivissa, el delegat sindicat d’UGT de Can Misses. Tots ells neguen haver comès cap irregularitat i asseguren que ho han fet per la seva presència dins un punt tan important com un hospital. 

Si això li sumam la vacuna del mateix Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, la primera d’entre totes les “sospitoses”, vacunat el mateix dia que els capellans de la residència Sant Pere-Sant Bernat de Palma, la cosa empitjora. Taltavull va acabar demanant perdó i assegura que ho va fer per “donar exemple”. Tal vegada, amb tants casos amunt i avall sortint a la llum, l’exemple s’hauria de donar d’una altra manera. 

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button