MunicipiPollença

El Govern rebaixa la protecció a Ternelles per reobrir l’accés a Cala Castell

Avui es comencen els tràmits per modificar el PORN

La Conselleria de Medi Ambient ha iniciat els tràmits per modificar el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la Serra de Tramuntana, segons ha explicat Última Hora aquest dijous. L’objectiu és rebaixar el nivell de protecció existent fins ara al Camí de Ternelles per així, recuperar l’accés públic a Cala Castell. Recordem, com ús vam explicar fa uns mesos, que la servitud del camí la va suspendre el TSJB indefinidament el gener de 2019.

Aquesta modificació puntual del PORN dóna pas a la tornada del senderisme controlat, segons ha explicat aquest dimecres el director general de Biodiversitat, Llorenç Mas. Qui també ha afegit que “el canvi està avalat amb dos informes del Servei de Protecció d’Espècies i de Paratge Natural, i va acompanyat d’una proposta de regulació del nou ús compatible perquè fins a 20 persones al dia puguin circular pel camí fins a Cala Castell durant els mesos de setembre a gener (ambdós inclosos) fora de l’època de nidificació de les aus”.

A més, la nova modificació també obre la possibilitat a autoritzar en casos excepcionals accedir amb activitats recreatives i culturals a través de zones d’exclusió que afectin el domini públic o béns d’interès cultural, com podria ser el Castell del Rei.

Aquesta modificació sortirà a exposició pública en un parell de setmanes, com ha explicat Última Hora. Així, els interessats podran presentar al·legacions en cas que ho considerin oportú.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button