MunicipiPollença

L’Ajuntament suspèn la taxa del fems i d’ocupació de via pública

L'objectiu és reduir la pressió fiscal dels col·lectius econòmics més perjudicatsL’Ajuntament de Pollença, a través d’una nota de premsa, ha explicat que al ple ordinari de dijous dia 28, aprovarà la modificació de les ordenances fiscals per suspendre la recaptació municipal de la taxa sobre l’ocupació de terrenys d’ús públic local (amb taules, cadires, etcètera) així com la taxa de recollida domiciliària i tractament de fems i residus.

La supressió del pagament d’aquests impostos suposa, per a l’Ajuntament, un impacte negatiu de més de mig milió d’euros. Doblers que haurà d’aportar, del romanent de tresoreria positiu que arrossega.

D’aquesta manera, les empreses i negocis més perjudicats per l’actual crisi econòmica generada per la Covid19, com és el petit comerç, restaurants, bars, cafeteries i hotels, no hauran d’abonar aquests impostos locals durant els pròxims sis mesos -fins el 30 de juny de 2021-.

En principi, acabarà per juny, però en funció de l’evolució de l’estat d’alarma i de la pandèmia, ha declarat el batle de Pollença, Tomeu Cifre, “ja prendrem mesures a més llarg termini”.

De moment, ha afegit, “volem contribuir en la mesura que sigui possible al fet que els sectors més perjudicats se sentin una mica més alleujats”. Ara, ha explicat, “és important aplicar mesures concretes que actuïn, directament, sobre la càrrega fiscal que suporten i garantir, al mateix temps, que puguin continuar gaudint de la via pública i de la recollida de fems de manera gratuïta durant els pròxims mesos”.

Escolta al batle, Tomeu Cifre, a continuació:

Cifre, sobre la suspensió del pagament d’ambdues taxes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X