MunicipiSuccessos

Un Sant Antoni fora festa però amb aglomeració d’excursionistes a les rutes clàssiques

La Policia Local identificà a un grup de joves intentà entrar dins la finca de Ternelles

Durant aquest cap de setmana de Sant Antoni sense festes, alguns pollencins han aprofitat per a fer igualment la pujada a Ternelles com cada any, i molts altres, han decidit substituir-la per a fer altres rutes que, finalment, han aglomerat una gran quantitat de persones.

Una pollencina que ahir pujà a Ternelles, ha contat a Som Pollença que “si que és vere que ens vam trobar gent que, com nosaltres, havien volgut seguir la tradició de cada any i anar fins Ternelles, però no n’hi havia molta més de la que et pots trobar caminant per la zona en un dia normal”.

Ternelles. 17 de gener de 2021 (Font: Laura Cànaves)

Des de Protecció Civil, expliquen que, a diferència de Ternelles, que pareixia tranquil, algunes de les rutes clàssiques del municipi, com ara Coves Blanques, Cala Bòquer, o el Coll de Siller, entre altres, van acollir durant el cap de setmana, i sobretot ahir, un bon grapat d’excursionistes.

De fet, “a l’aparcament de Bòquer cap a les 12h del migdia, ja no hi cabien cotxes, per lo qual els que anaven arribant omplien les voreres de la carretera, on se’n podien contar una trentena, fàcilment”, assegura una excursionista.

Comportament cívic dels pollencins

El batle Tomeu Cifre ha assegurat que “aquest ha estat un Sant Antoni molt trist per a tothom de Pollença i de Mallorca en general. Ens ha tocat viure’l virtualment amb el record dels altres anys, però esperem que l’any que ve poguem tenir unes festes com toca i que tots estem immunitzats”. A més, ha afegit que el comportament dels pollencins, en general, va ser molt cívic i que en tot moment s’ha entès que no es podia fer festa.

La Policia Local, per la seva part, ha verificat les paraules de Cifre, atenent a que, en general, no van haver d’assistir massa incidents com a conseqüència de les festes suspeses, més enllà dels assumptes habituals. “Si que es vere que vam rebre algunes telefonades que alertaven sobre possibles festes, però un cop translladats al lloc dels fets vam poder assegurar que es tractava de gent convivent que, simplement, tenien música”, assegura el policia Pere Cardell, qui també ha explicat que “vam haver de desplaçar-nos fins a Ternelles per a identificar un grupet de tres joves que volia entrar dins la finca a través del torrent per seguir amb la festa”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button