CulturaMunicipi

Una finalista i una semifinalista pollencines al programa cultural Art Jove

Georgina Gamundí i Dianne Checa rebran els ajuts del certamen

Durant el 2020, el programa cultural Art Jove va convocar sis certàmens: Arts Visuals, Literatura, Arts Escèniques, Música per a joves intèrprets, Curtmetratges i Música Jove Contemporània. A diferència d’altres anys, aquest la Conselleria d’Afers Socials i Esports, juntament a l’Institut Balear de la Joventut, ha hagut d’adaptar-lo a la Covid19, substituint la figura de guanyador per un sistema d’ajuts als artistes triats per experts en les matèries.

En total s’han concedit 27.000€ en concepte d’ajuts, desglossats de forma següent: cada un dels sis certàments estava dotat amb 4.500€ a repartir, en diferents quanties, als finalistes i semifinalistes.

La pandèmia ha impedit la celebració de la cloenda final, on es preveia que cada candidat fes la seva presentació. Tot i així, tots els finalistes i semifinalistes cobraran l’ajuda que els pertoca.

Presència pollencina al certàmen

L’artista pollencina Georgina Gamundí Vives ha estat una de les finalistes del certàmen d’Arts Visuals d’enguany, amb la seva obra “Diari dibuixat, 40 dies d’estat d’alerta“, amb la qual ha estat premiada amb un total de 500€.

Georgina ha explicat que la seva obra consta d’una llibreta amb dibuixos casolans dels 40 primers dies de confinament. “Jo estava acostumada a dibuixar al carrer, in situ, però amb la quarantena, em vaig trobar tancada a casa i tot va canviar. Així que em vaig disposar a dibuixar cada dia un racó de casa meva i publicava el dibuix al Facebook. A poc a poc, la gent m’anava seguint i eren ells mateixos qui em demanaven el dibuix del dia. Això era una font de motivació”, assegura l’artista.

“Dibuixar m’ajuda a gravar-ho tot a la retina. D’aquí a un temps, quan això s’acabi, supòs que obriré el quadern i les pàgines em transportaran a l’instant concret en què vaig dibuixar-ho. És una manera de recordar les sensacions”.

Georgina Gamundí

Per altra part, una altra pollencina, Dianne Checa Espinoza, ha quedat semifinalista en el certamen de curtmetratges, amb l’obra “¿Cómo estas?”, de la qual ha estat ajudant de càmera i amb la que el seu equip ha rebut 200€.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button