MES -ESQUERRAMunicipiUnides Podem

Junts Avançam i Podem demanen la retirada del nou projecte de la Peixateria

Junts Avançam: "el nou projecte desvirtua els edificis originals i li adjudica nous usos fora consens"

Junts Avançam ha presentat aquests darrers dies al·legacions al nou projecte de reforma de la Peixateria i l’edifici annex que ha redactat l’equip de govern.

El grup municipal ha exposat que l’equip de govern ha utilitzat l’excusa de trobar restes d’un cementiri musulmà, per a redactar un nou projecte en comptes de modificar només els aspectes relacionats amb la zona afectada per l’excavació.

El nou projecte desvirtua els edificis originals i li adjudica nous usos fora consens i incomplint el procés participatiu que es va dur a terme el 2018.

Junts Avançam

Tal i com exposen, la redacció del nou pla suposa l’eliminació de quasi tot l’edifici actual, així com una reconstrucció que altera les possibles semblances entre el resultat final i l’antiga Peixateria. Això posa en perill la subvenció que s’obtingué del Departament de Cooperació del Consell de Mallorca, ja que podria no considerar-se una modificació pel fet de ser tan radical.

Font: Junts Avançam

Pel que fa als possibles usos de l’edifici, Junts Avançam manifesta que s’ha incomplit el resultat del procés de participació, ja que dins el projecte plantejat per l’equip de govern, no es contemplen els acords del Taller participatiu aprovat pel ple i la Comissió Permanent de Participació sobre diferents aspectes: la reconstrucció fidel de l’antiga peixateria i l’edifici annex; la part superior destinada com a punt de trobada per a associacions; la planta baixa de l’edifici annex per a acollir banys públics, descartant l’ús com a oficina de turisme.

A això, segons Junts Avançam, s’hi sumen més punts negatius a tenir en compte, com ara la denominació incorrecta del document, que no hauria de ser “obres de rehabilitació” sinó “obra de nova construcció”, ja que és la més adient atès a la quantitat de canvis que proposa, com per exemple alguns errors incomprensibles en el volum de l’edifici.

En referència al cementiri musulmà descobert al 2018, la candidatura municipal troba adient que les obres i usos futurs de la Peixateria tenguin en compte aquest descobriment i en facin un espai expositiu i divulgatiu sobre el tema.

Podem Pollença també ha presentat al·legacions al projecte

Unides Podem Pollença també demana la retirada del projecte de forma temporal per tal d’analitzar les al·legacions presentades i modificar el pla en diferents aspectes: incorporar un espai en record al jaciment arqueològic recentment descobert, tal i com també demana Junts Avançam, delimitar els usos de forma clara, respectant la voluntat del poble i que aquests no siguin el de Ràdio Municipal ni Oficina de Turisme, sinó el d’espai multifuncional per a la ciutadania del poble.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button