MunicipiSalut

Demà comencen a vacunar als professionals de salut a les Illes

S'espera vacunar 7.337 persones en dues setmanes

Demà, dimecres 13 de gener, es té previst començar la vacunació contra la Covid19 de 7.337 professionals de l’àmbit de salut de les Illes Balears, és a dir, sanitaris i no sanitaris de la xarxa pública i privada– urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent- que fan feina a la primera línia Covid.

Es preveu que siguin vacunats 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la privada i el ritme de vacunació sigui d’unes 200 persones al dia, per tal que els 7.337 professionals estiguin vacunats en dues setmanes.

Aquesta fase de vacunació no reservarà la segona dosi, tal com si es va fer en el cas de les residències, lo qual permetrà augmentar el ritme de la vacunació. Es començarà vacunant la primera dosi al col·lectiu de professionals de major risc i els seguirà la resta de treballadors, lo qual arribarà a comprendre un col·lectiu de fins a 30.000 persones.

Paral·lelament es seguirà vacunant als usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i les residències de persones majors que, per mor d’un brot, no han pogut ser vacunades encara.

Cal destacar que a finals de setmana el Servei de Salut espera rebre el primer enviament de 600 dosis de vacunes de la companyia Moderna que es sumaran a les 12.850 ja rebudes i a les 5.850 que arribaran demà de la companyia Pfizer.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X