MunicipiSalut
Destacat

Els no convivents ja no es podran reunir

També entraran en vigor noves mesures relacionades amb l'ús del transport públic

Pilar Costa, la portaveu del Govern, ha anunciat fa pocs minuts, després del Consell de Govern, que es prohibeixen les reunions de persones no convivents, a les illes de Mallorca i Eivissa, tant a espais interiors com a exteriors. Així, ja no es permeten les reunions de fins a 6 persones que no convisquin en una mateixa unitat.

Dins aquesta mesura, la qual junt a les avançades a finals de setmana passada, finalment, entraran en vigor dimecres i s’espera que es mantengui fins dia 30 de gener, es contemplen diferents excepcions:

  • Els menors d’edat poden reunir-se amb els seus progenitors en el cas de no viure amb ells de forma habitual.
  • Les persones que viuen soles poden formar part d’una única unitat de convivència ampliada. És a dir, cada unitat de convivència pot integrar una persona que visqui sola.
  • Les parelles que no visquin en el mateix domicili també podran reunir-se.
  • Les persones que hagin de fer-se càrrec d’altres, majors, menors, persones vulnerables, també podran fer-ho.
  • Aquestes limitacions no s’inclouen en les activitats laborals, les de transport o docència, entre altres.

Amb aquesta nova normativa es pretén reduir la propagació de la Covid19, tenint com a objectiu que només es reuneixin les persones que formen part d’un mateix nucli de convivència.

A part d’aquesta novetat, el Consell de Govern ha aprovat també les mesures avançades el passat divendres en referència a la restauració, centres comercials, gimnasos i spa.

Es redueix la capacitat d’ocupació del transport públic

Junt a les mesures aprovades avui al Consell de Govern, entre les que destaca la prohibició de reunions entre no convivents o el tancament dels serveis no essencials, s’han afegit noves normes relacionades amb l’ús del transport públic interurbà.

A partir de dimecres 13 de gener, entren en vigor noves mesures per als busos de Mallorca i Eivissa, on només es podrà ocupar les places amb seient i no es podrà viatjar dret. Pel que fa al tren i metro a Mallorca, es podran utilitzar tots els seients i les places de peu que estiguin senyalitzades.

Pel contrari, aquesta norma no l’aplicaran les persones amb mobilitat reduïda que podran fer ús del servei malgrat s’hagi arribat el límit màxim d’ocupació.

Aquesta novetat s’afegeix a les ja existents que obliguen l’ús de la mascareta, així com mantenir la distància de seguretat i ús del gel hidroalcohòlic.

Cal recordar que tots els vehicles de transport públic compten amb una renovació constant de l’aire per tal de garantir la seguretat dels usuaris.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button