MunicipiSalut
Destacat

Situació extrema: tanquen tots els serveis no essencials

Tancament de restaurants, bars, gimnasos i grans superfícies

La situació per Covid19 s’està agreujant i continuam en una incidència acumulada per damunt dels 500 casos per cada 100.000 habitants. Així la Presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit avui amb la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), la Confederació de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIMEB), així com també els sindicats UGT i CCOO, per tal d’estudiar l’escenari i prendre decisions.

La situació és greu, hem tengut 707 contagis de Covid19 a les darreres 24h.

Patricia Gómez, Consellera de Salut i Consum

Pilar Costa, portaveu del govern, acaba de comparèixer en una roda de premsa explicant de forma detallada el que s’ha decidit dins aquesta mesa de diàleg social, per reduïr la movilitat dels ciutadans, tancar activitats que puguin generar aglomeracions i evitar la relaxació de la ciutadania.

Fruit d’aquesta reunió, es fa una proposta que s’haurà d’aprovar el proper dilluns, que consta en procedir al tancament de bars, restaurants, gimnasos, spa, i centres comercials durant un període de 15 dies a partir del proper dimarts 12 de gener i fins al 26 de gener.

Per tal de facilitar, d’alguna manera, la continuació de les activitats d’alguns d’aquests col·lectius, es donarà l’opció als bars i restaurants de seguir amb el servei a domicili, mentre que les grans superfícies de més de 700 m2, només podran vendre productes essencials com ara alimentació o parafarmàcia.

En relació al petit comerç continuarà com fins ara, havent de tancar a les 20h amb un 30% d’aforament. A més no es permetrà públic a als esdeveniments esportius i es mantenen la resta de normes que pertanyen al nivel 4 de risc a Mallorca i les complementàries que s’havien aprovat, ha indicat Costa.

El que volem, és com a mínim que en els propers 15 dies la gent mantengui una activitat mínima i esencial per preservar l’educació la gran part de les feines, la salut dels nostres majors i, en definitiva, que les compres que haguem de fer durant els 15 dies sigui alló essencial.

Pilar Costa

Ens hem d’oblidar de festes de Sant Antoni i Sant Sebastià

Javier Arranz, portaveu del Comité Autonòmic de Gestió d’Enfermetats Infeccioses, ha avançat que “les trobades familiars i socials han de desaparèixer de cara als festius de Sant Antoni i Sant Sebastià. Hem d’anar oblidant-mos si volem que la dinàmica de contagis constants de les darreres setmanes, no contiuï endavant”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X