Municipi

Presentat el nou servei de transport terrestre per carretera

L'Associació d'Usuaris critiquen alguns punts d'aquest nou sistema

Avui a les 11.30h ha tengut lloc la presentació del renovat transport terrestre a les cotxeres del TIB al Port d’Alcúdia, al Polígon de Ca na Lloreta, on han assistit la Presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del Conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons.

A l’acte, Armengol ha expressat que “hem posat a Mallorca al dia d’un transport per carretera amb les condicions adequades al segle XXI, complint amb la paraula donada a l’anterior legislatura”.

Per la seva part, el conseller Marc Pons, ha exposat aquest nou model de gestió del transport públic per carretera després de 5 anys de molta feina cap a un nou disseny que, tal i com ha indicat, té moltes bondats: “per una part, el plantejament de gestió integral, ja que partíem de 16 concessions que demanaven una unió del conjunt de tot Mallorca. Per altra part, la incorporació d’un nou sistema tarifari, més competitiu ja que, quan més viatges es fan, més s’estalvia. També la integració dels treballadors que ja feien feina en les antigues concessions, dins aquest nou model, amb les mateixes condicions. Finalment, el fet que la nova flota de busos abandoni els derivats del petroli per dirigir-se a un escenari més sostenible”.

També hi ha crítiques per a aquest nou model

Per altra part, aquesta renovació del transport de carretera, també ha portat crítiques per part dels usuaris, tal i com avançàvem fa unes setmanes a Som Pollença.

Així l’Associació d’Usuaris apunta que el nou sistema no beneficia als usuaris freqüents i penalitza molt als ocasionals, ja que han pujat considerablement el preu del bitllet senzill, lo qual no compensa a la gent que no viatja amb assiduïtat.

Una altra pega, apunten, és el fet que aquest sistema de punts es ressetegi i comenci de zero cada mes, per això demanen tarifes planes per a alguns col·lectius, com ara els estudiants.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button