Municipi

La tradició de menjar 12 grans de raïm per Cap d’Any

Descobrim les tradicions més conegudes i més extranyes que segueix la gent aquest vespre

Tots veiem com a imprescindible menjar 12 grans de raïm a les dotze del vespre de cada 31 de desembre. Però d’on ve aquesta tradició?

Alguns pensen que tot va iniciar-se quan la burgesia, cap al 1880, començà a beure xampany i a menjar raïm durant el vespre de Cap d’Any i un grup de madrilenys decidiren ironitzar aquesta tradició, assistint a la Plaça del Sol de la capital per a sentir les campanades mentre menjaven aquest fruit.

Una altra teoria, es remonta a que l’any 1909 hi hagué una molt bona collita de raïm, els productors de la qual la van voler vendre com a “raïm de la sort“.

Amb el pas dels anys i moltes teories i creences sobre el possible origen d’aquesta tradició, la mateixa ha anat canviant i adaptant-se als nostres dies, fins a així com la coneixem avui, on els 12 grans de raïm i la copeta de cava no poden faltar per a començar un any nou amb bon peu.

Altres tradicions de Nit Vella

Sabies que existeixen moltes altres tradicions, més o menys arrelades a la nostra cultura, que molta gent realitza el vespre de cap d’any? Anem a descobrir-ne unes quantes.

L’ús de roba interior vermella aquest vespre és un fet cada cop més habitual dins la societat, per creure que atrau la bona sort. Un altre costum, no tan conegut, per començar l’any amb prosperitat econòmica, és la de portar diners dins la sabata o també rentar-se les mans amb cava i sucre.

Altres rituals també coneguts per atreure l’amor, és encendre espelmes blanques, vermelles i verdes durant aquesta nit i deixar-les fins que s’hagin consumit totes.

Una altra tradició més desconeguda, i pot ser extranya, és la de treure les maletes de viatge i deixar-les fora de la porta de casa, si el teu propòsit d’any nou és viatjar més.

I vosaltres, quines tradicions seguiu?

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button