CulturaMunicipi

Pare Noel o Reis Mags?

Què es celebra més a les nostres terres?

Molts de vosaltres ja haureu encetat, entre ahir vespre i avui al matí, els regals que vos ha deixat el Pare Noel. Però de què sou més: de Reis Mags o de Pare Noel? Anem a obrir el debat!

El Pare Noel és una figura llegendària present a molts països d’arreu del món, també conegut com Santa Claus o Sant Nicolau, que porta regals als nins durant la vígilia de Nadal i que aquests troben dia 25 als peus de l’arbre de nadal o a les ximeneies de les seves cases.

Tot i que l’origen queda enfora d’Espanya i és més propi d’altres països europeus com ara Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Suïssa o Països Baixos, entre molts altres, en les darreres dècades, la figura ha arribat a implantar-se de forma molt consistent en el territori espanyol, fins i tot desbancant la imatge dels Reis Mags.

Al nostre país, el Nadal no es conceb sense el Reis Mags, també coneguts com els Reis d’Orient, sobretot en els més petits de casa. Es tracta de Ses Magestats Melcior, Gaspar i Baltasar, que cada 5 de gener visiten els nins de cada poble per deixar-los regals, si s’han portat bé durant tot l’any, o carbó, si el seu comportament no ha estat el més exemplar.

És una tradició que antigament era arrelada a l’Església Catòlica però que, actualment, la seva celebració per part de les famílies no vincula directament a la religió.

Davant la dualitat, moltes famílies tenen opinions contrastades sobre que celebrar a casa seva durant el Nadal: Reis o Pare Noel? Moltes d’elles prefereixen continuar la tradició espanyola esperant a dia 5 per veure les cavalgades dels Reis d’Orient, allunyant-se de tradicions globalitzades i que queden fora de les nostres arrels. Front a això, moltes altres simplement s’acullen al fet que si celebren el Pare Noel, els petits poden disfrutar dels regals obtinguts durant totes les festes del Nadal, mentre que si han d’esperar als Reis, les vacances són més a prop d’acabar.

I vosaltres què en pensau i què celebrau?

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X