Municipi

El test d’antígens a l’Aeroport de Palma és l’opció més triada pels estudiants pollencins

PCR abans de viatjar o test d'antígens a l'aeroport?

Ahir, diumenge 20 de desembre, començava el dispositiu del Servei de Salut coordinat des del Govern de les Illes Balears, per tal que els joves estudiants, residents a les illes, que tornen a casa per Nadal, puguin fer-ho assegurant-se que vénen lliures de Covid i amb la tranquil·litat que no contagiaran als seus familiars.

Des del Govern, es posava a la seva disposició tres vies gratuïtes per a fer-ho. Per una part, poden realitzar-se una PCR en origen dins les 72 hores abans del vol a centres concertats pel Govern. Una altra opció és fer-se el test d’antígens a l’aeroport de les illes i, en el cas de formar-se grans aglomeracions de viatjers, Salut donaria cita als mateixos per a fer-se la PCR a centres de salut en les pròximes 48 hores. Si es descarten aquestes dues vies, una tercera i última opció és fer una quarantena de 10 dies.

Els pollencins que tornen a casa ens conten quina opció han escollit

Davant aquestes opcions que presenta el Govern de les Illes Balears, avui hem parlat amb estudiants pollencins que, des d’ahir i durant aquests dies, viatjaran des de diferents punts d’Espanya fins a Mallorca per a passar les festes de Nadal, per tal que ens contin quina opció han escollit i per què.

Així, cal destacar que la majoria d’ells s’han decantat per la realització del test d’antígens un cop hagin aterrat a Mallorca, coincidint en que el motiu és el fet de no haver-se de quedar sense poder viatjar a casa en cas de donar positiu en la PCR feta en el lloc d’origen.

És millor passar la quarantena a la meva habitació de Pollença, on poden, per exemple, fer-me la compra, que tota sola i sense cap tipus d’ajuda al meu pis de Barcelona.

Estudiant a Barcelona

Altres estudiants procedents de Catalunya, han optat per altres vies. En el cas d’una pollencina que resideix a Girona, ha explicat que “venc dia 23 a les 22h del vespre i per a evitar allargar-me molt de temps a l’aeroport, tenint en compte que ja es passaria el toc de queda, vaig decidir fer-me la PCR a un centre de salut de Girona abans de viatjar a Mallorca”.

Un altre al·lot que està a Lleida coincideix amb l’anterior dient que “avui m’he fet la PCR a un centre de salut d’aquí, de Lleida; crec que és més fiable que el test d’antígens”.

Vull evitar coes i temps d’espera a l’aeroport, així com també assegurar-me abans de viatjar i poder contagiar a altra gent, que som negatiu. En cas contrari, passaria el Nadal aquí, a Lleida.

Estudiant a Lleida

Per altra part, una pollencina que estudia a Salamanca, ens ha explicat que, preferiblement en un principi s’havia decantat per realitzar-se la PCR allà, abans de viatjar cap a l’illa, però que les opcions que li donava el laboratori posat a disposició per part del Govern de les Illes, no li donava un marge de temps suficient per a fer-se la prova, obtenir els resultats i agafar el vol. Per això, finalment, ha hagut d’optar també per a la realització del test d’antígens un cop hagi arribat a Mallorca.

Dos al·lots pollencins que estan estudiant a Madrid, han assegurat també que l’opció del test d’antígens els ha parescut la més adequada des del primer moment, ja que així s’asseguren el resultat un cop han arribat a l’illa. “És més pràctic i no has de desplaçar-te ni cercar centres de salut on fer-te la PCR”, ha assegurat un d’ells.

Això només és una mostra d’un grup d’estudiants de Pollença que preparen les seves carreres professionals fora de l’illa, però reflecteix el que la majoria d’ells té pensat fer aquest Nadal: volen tornar a casa i estar segurs, d’una forma o altra, que no posen en perill als seus familiars. De fet, tots tenen clar que han de passar o bé per la PCR, o bé pel test d’antígens, descartant totalment la tercera opció de no fer-se cap control i fer una quarantena de 10 dies.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button