Municipi

El bitllet del Moll a Pollença pot arribar a costar un 300% més

La Plataforma d'Usuaris del TIB gaire contents amb els canvis tarifaris

El president de plataforma d’usuaris de TIB valora els nous canvis

El president de la Plataforma d’usuaris del TIB, Marc Crespí, ens conta els canvis que s’introduiran de cara al gener i com està la situació a Pollença. Com beneficia a qui només fa ús del transport públic en ocasions puntuals?Aquesta és una de les preguntes que respon Crespí, entre d’altres. Ho pots veure tot al vídeo.

El Govern presenta la nova flota de busos del TIB que començarà a circular el mes de gener

Recentment, s’ha presentat la nova flota de busos amb un total de 223 completament nous, 198 dels quals són de Gas Natural Comprimit i 18 de propulsió elèctrica.

El conseller Marc Pons ha indicat que amb aquesta flota el transport públic interurbà de Mallorca és col·loca com a punter no només a nivell estatal, sinó també a nivell europeu.

Una de les principals novetats per el 2021 era l’entrada en funcionament d’un nou sistema de tarifes, que permetrà preus més econòmics a mesura que s’incrementa l’ús. Per altra part, també s’incorpora una targeta moneder i un augment de les freqüències.

La Plataforma d’Usuaris del TIB gaire contents amb els nous canvis

Un cop coneguts els nous canvis que s’introduiran a partir del gener, la Plataforma d’usuaris del TIB passa a analitzar la situació i a com poden afectar aquestes novetats als usuaris de Pollença en concret.

Per una part, es troben amb la problemàtica de les tarifes. El President de la Plataforma d’Usuaris del TIB ha explicat que “amb els nous canvis desapareixeran les targetes T40 o T20 que teníem fins ara, on podíem escollir el nombre de viatges a comprar en forma de bonus. Així dins la T40 teníem 20 viatges d’anada i 20 de tornada, que acabàvem emprant en 20 dies, i més o menys coincidia amb les jornades laborals d’un mes. El mateix passava amb la T20, però només tenia 10 d’anada i 10 de tornada. Ara ambdues seran substituïdes per les targetes moneders, on es podrà ingressar la quantitat elegida de diners, els quals s’aniran gastant en funció dels salts que realitzem, sense poder escollir un nombre de viatges”.

Continua exposant que, “tot i que a simple vista sembla positiu, això, si beneficia a algú, són només aquells que empren cada dia la targeta, ja que s’aplicarà un descompte de 0,015€ per punt/salt que s’incrementarà a mesura que augmenta l’ús. Així, a principi de mes es pagarà més, quasi el doble del trajecte, del que acabaràs pagant a final de mes si continues amb un ús constant del bus. Per exemple, a principi de mes començaràs pagant 6€ (3€/trajecte) i, a partir d’aquí, s’aniran aplicant els descomptes, baixant el preu en 0,015€ per salt”. Tot i així, cal destacar que a cada inici de mes el comptador es posarà a zero pel que fa als descomptes, és a dir, no són acumulables.

El President de la Plataforma afegeix que “per a la gent que empra el bus de forma esporàdica, la targeta moneder encara els és menys rentable, ja que els pocs viatges realitzats fan que el descompte no creixi aviat i per tant acabes pagant grans quantitats per pocs desplaçaments”.

Si parlam de la gent que no té cap tipus de tarjeta ni descomptes, realment això pot suposar una gran despesa, i més si ens referim a turistes o persones majors, que desconeixen el funcionament tarifari que s’explica a la app i l’existència de possibles descomptes. Així, per exemple, un bitllet senzil del Port de Pollença a Palma són 9€ per trajecte, 18€ en total per anar i tornar. Això realment és una barbaritat a l’hora d’assumir-ho, per exemple, en el cas de grans famílies que viatgen a l’illa.

President de la Plataforma d’Usuaris del TIB

Per altra part, un altre dels canvis que més afecten al municipi és que Pollença serà capçalera de la línia que va fins a Can Picafort, quan fins ara ho era el Port de Pollença. Això pot desencadenar un gran problema, sobretot a la temporada alta on molts turistes viatgen en aquesta línia. Aquest problema és la falta d’espai que hi ha actualment a l’estació de busos del nostre poble.

Com ho farem quan s’ajuntin 4 busos diferents de 15 metres alhora en aquesta estació tan reduïda? És més, què passarà quan es construeixi el nou PAC al solar veí i hagin de passar per allà, a més dels busos estacionats i fent parada, les ambulàncies?

President de la Plataforma d’Usuaris del TIB

Aquest és un tema que preocupa bastant als usuaris habituals del TIB, qui demanen, a través del President de la Plataforma “una estació en condicions, ja que Pollença serà una capçalera important, és necessita un espai ampli i també on els busos puguin repostar”. És més, els mateixos asseguren haver intentat parlar del tema amb l’equip de govern altres cops, únicament aconseguint una negativa per la seva part.

Finalment, des de la Plataforma han volgut resaltar un punt positiu com és l’augment de les freqüències que, segons han indicat, pujaran a quasi el doble, havent-n’hi gairebé una per hora. Això suposa un punt a favor i una major comoditat per als usuaris que sovint havien d’esperar llargs temps entre hores.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button