Municipi

Les matines de Lluc d’aquest 2020 es podran seguir per streaming

L'emissió la farà l'empresa pollencina Balearslive

El proper 24 de desembre a les 18h tens una cita amb les matines de Lluc. Enguany, davant la situació generada per la pandèmia, l’empresa pollencina Balearslive serà l’encarregada d’emetre-les íntegrament en directe amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Escorca, el Santuari de Lluc i Canal 4, per tal d’oferir als ciutadans de les illes la possibilitat de veure-ho a través de streaming i TDT.

Les matines són una tradició de la nit de Nadal a Mallorca, una missa que acullen esglésies i temples parroquials de tota l’illa, entre elles també la de Pollença. Aquesta celebració es tradueix en participar en l’eucaristia de la festa del naixement de Jesús, en la qual no sol faltar, com és costum a Mallorca, l’ancestral cant de la Sibil·la, patrimoni immaterial de la humanitat.

D’aquesta manera, una de les esglésies que ho celebra és la Parròquia Mare de Déu de Lluc. Cada any, grans quantitats de persones d’arreu de l’illa, d’entre les quals, molts de pollencins per la proximitat geogràfica, així com també per lo conegudes que són al municipi, essent el director de l’escolania de Lluc, de Pollença, s’apropaven al monestir per a presenciar aquest esdeveniment. Però enguany, la pandèmia ha obligat a introduir una novetat amb la seva retransmissió en directe.

Aquesta es farà a través d’una producció multicàmera, utilitzant una unitat compacta de realització multimèdia amb tecnologia NDI, la tecnologia més avançada de connectivitat en xarxa, lo qual permet oferir serveis remots i multi-plataforma, com serà el cas, ja que la retransmissió es podrà seguir a través del canal de YouTube i a la web de Balearslive, així com al Facebook del Santuari de Lluc i per Canal 4 en TDT convencional.

Des de Balearslive s’ha apostat per la modernització i innovació, invertint
en les darreres tecnologia per a estar a l’avantguarda en aquest tipus de retransmissions i poder acostar al públic totes aquestes festes i tradicions de la nostra terra i que, en aquests dies, la pandèmia ens les està allunyant.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button