FormentorMunicipi

El GOB denuncia que la llicència de reforma de Formentor podria incomplir la normativa urbanística

GOB: "per poder concedir la llicència d'obres en sòl urbà, és necessari que els terrenys tenguin la condició de solar"

Fa unes setmanes, Som Pollença ja anunciava que el batle havia concedit la llicència per a reformar l’Hotel Formentor, el qual està situat a la zona urbana de Formentor.

Davant això, el GOB considera que aquesta llicència podria incomplir de forma greu la normativa urbanística actual per a aquest sector, tal i com es passa a descriure a continuació i com ja avançava M. Àngel March, de Junts Avançam, fa uns dies.

Cal recordar que el PGOU de Pollença aprovat el 1991, declara com a sòl urbà uns terrenys procedents d’una antiga parcel·lació feta sense cap ordenament urbanístic. Per això, a través del PGOU s’ordenava la zona com a urbana i s’obligava a redactar, aprovar i executar un projecte d’urbanització i dotació de serveis a tot el sector, per tal de complir així les condicions obligatòries de sòl urbà.

És així que, per tal de poder concedir una llicència d’obres en sòl urbà, és necessari que els terrenys tenguin la condició de solar, la qual, segons la norma 107 del PGOU només es pot adquirir si es disposa d’accessos rodats, voreta, xarxa de distribució d’aigua potable, xarxa d’energia elèctrica i xarxa d’evacuació d’aigües residuals.

A més, en el cas de Formentor, els propietaris de les parcel·les han de cedir els terrenys de cessió obligatòria a l’Ajuntament de Pollença per tal que aquest pugui fer la dotació de serveis, segons el previst per al sector urbà i conformat per un sol polígon d’actuació.

A continuació, es passa a descriure la situació actual del sector urbà de Formentor per veure si compleix o no les necessitats que necessita per poder considerar-se solar, i poder concedir-se així la llicència d’obres, segons la norma 107 del PGOU.

En relació als vials, en l’actualitat els existents disposen solament de 5-6 metres d’amplada, quan la secció regulada pels vials estableix que l’amplada prevista és de 8 metres (5m de calçada rodada i 1,5m en dues voravies). A més, aquesta cessió no solament afecta als propietaris de la parcel·la de l’Hotel Formentor, sinó també als altres propietaris. Pel que fa a la voreta, actualment no n’hi ha cap en els vials existents.

En referència a l’aparcament públic, només es compta amb una zona com a tal en tot el sector urbà de Formentor, i és on hi ha l’actual, no preveient cap zona d’aparcament als vials. Cal destacar que els aparcaments públics formen part del sistema viari, tal i com indica la norma 33.1 del PGOU i en el plànol 4.4 de l’ordenació del sòl.

En quant a les zones verdes, només 3 de les 8 zones verdes públiques previstes al planejament, són propietat de l’Hotel Formentor. I respecte a la xarxa d’aigües residuals, són poques les parcel·les de la zona que disposen d’aquesta infraestructura.

És per això, que davant la situació que deixen totes aquestes causes, el GOB considera que l’atorgament de la llicència a un projecte bàsic per a reformar l’Hotel Formentor, és contrària a l’ordenament urbanístic contemplat en el PGOU. A més, fins que els propietaris del sector urbà no realitzin les cessions que els són obligatòries i l’Ajuntament pugui aprovar i executar les obres d’urbanització i dotació de serveis prèvia, la reforma i modernització de l’hotel no es podrà realitzar, segons indica el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).

Per altra part, cal dir que un representant del GOB ha assegurat que, des d’aquesta plataforma portaran a terme les accions necessaries per tal que es compleixi el contemplat en el PGOU, però que encara és prest per saber en què consistiran, ja que primer sol·licitaran veure la llicència per tal de poder estudiar aquesta situació que fa 30 anys que esperen que es solucioni.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button